2015-07-13-9a125dc30f4ae5500e0687bffc01cc45b77b5559 Alle kan være med å kartlegge grunner med Navionics

Bidra med dine grunner!

Navionics fortsetter denne sommeren kampanjen i Norge, samt utvider den til også å omfatte Sverige. Enhver båtbruker kan bli med å legge inn grunner i dag.

Sommeren 2014 lanserte Navionics ”Kartlegg Grunnene” kampanjen i Norge som et tiltak for å kartlegge mange av grunnene som ikke er målt opp langs kysten på rekord tid.  Med bakgrunn i suksessen fra i fjor, fortsetter vi denne sommeren kampanjen i Norge samt at vi utvider til  også å omfatte Sverige, sier Hans-Christian Grande hos Navionics.

Med Navionics Boating og andre Navionics navigasjons apper kan brukere enkelt legge inn farlige grunner ved bruk av Community Edits. For å bidra med dine grunner, åpne appen og gjør følgende:

        Gå til ”Menu”>”Settings” og sett Community Edits til ”ON”.
        Trykk i kartet der hvor grunnen skal legges, trykk ”?” og så ”Edit Map”.
        Legg inn informasjon om grunne

Brukere må registrer seg, alle objekter blir registrert med både tid og bruker. Community Edits blir kontinuerlig evaluert av andre i ”samfunnet”. Dette gjør at objekter både kan forbedres og eventuelt rapportert som misbruk til Navionics.

Se Video.

Alle Community Edits vil umiddelbart vises på alle Navionics apper, og vil være tilgjengelig for kartplottere i løpet av en dag eller to via Freshest Data. All informasjon vil også sendes til Kartverket slik at de kan verifiseres for senere å kunne bli publisert i de offisielle kartene.

Last ned gratis versjonen av Navionics Boating appen for iPhone, iPad eller Android til din enhet. Kjøp ditt kart område -Norge, Baltic sea eller Skagerrak og Kattegatt – fra en global kart katalog i appen. Du kan også kjøpe en av appene med kart, Navionics Boating Europe eller Denmark & Greenland. Har du en annen region, eller en eldra app kan du fortsatt delta.

Med dette vil Statens kartverk og Sjöfartsverket, kartverkene i Norge og Sverige,  motta mange nye grunner kartlagt av Navionics Brukere ved hjelp av Community Edits.