Nyheten - Dipiù 900 SS!

Tenk, Santanas ”Black Magic Woman” spilles ombord, og du kommer glidende inn til havn, i din svarte speedbåt i karbonfiber. Listende som en panter, men klar til å hveeese om du blir utfordret.

Slik beskrives nyheten som er laget av det mangenominerte Design Studioet Roberto Curtò. De har designet over 60 båter de siste 12 årene, for store brands som; Galeon , Cantieri Capelli , Portofino Marine etc.

I påvente av å se mer til dette merket, kan det sies følgende om prosjektet. Dipù 900 SS ble produsert i Italia hos Laboratorio del Mare og designet av  Roberto Curtò. Dipiù (Italiensk for Mer..) 900SS er for dem som søker det ultimate innen ytelse og teknologi for en speedbåt, forteller Roberto Curtò.

Båten er produsert fullstendig i karbonfibre, både skrog og overbygg, et materiale som reduserer vekten kraftig. Båten er nærmere 2 tonn lettere enn vanlig, og for en båt på 9,6 meter er dette rekordverdier, ifølge verftet.

Det står 2 x 225 hk Volvo Penta motorer, som gir en fart på over 50 knop, og på grunn av vekt reduseres dieselforbruket kraftig.

Skroget til Dipiú 900SS gir eksemplarisk stabilitet i plan og på samme tid veldig liten sving radius. Alt ombord er designet til det optimale i henhold til sikkerhet, ytelse og komfort.

Båten hadde en suksessfull debut på den Internasjonale messen i Cannes i mai, dog ikke på Båtmessen men Filmmessen. Dipiú 900SS fungerte som taxibåt for stjernene med å fraktet dem til den eksklusive Baoli Beach.