Litt utetid og mye innetid!

Ja, hva skal man finne på når været ikke er på vår side? ”Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær”.. Tja, vet ikke helt.. kanskje noen gode boktips kan oppmuntre båtfolket litt…

Båtfolket vet nok å kose seg uansett, men noen gode boktips er vel alltid kjekt å ta med seg. Vi tenker ikke på Krim og Kjærlighetsromaner, men noen gode maritime bøker.

Vi har i denne omgang plukket ut noen fra det maritime forlaget Pergasus, som har en del gode maritime bøker i sitt sortiment.

En av favorittbøkene er ”Knuter og Tauarbeid”, av Geoffrey Budwort. Her kan du lære om mer enn 200 knuter og sammensetningsteknikker. Boken forklarer enkelt trinn for tinn, og kan lett engasjere hele familien ombord i båten. Her kan du lage konkurranser egne konkurranser å utfordre både gammel og ung, etter å ha få inspirasjon til litt knutekreativitet.

Neste bok som kan være i tiden for lite og stor ombord i båten, er revidert utgave av Båtførerprøven, skrevet av Jon Winge.  Den tar for seg navigasjon, kartarbeid og navigasjon, samt lover og regler. Kjekt å ha med seg uansett om man har ”Båtlappen” eller andre ”lapper”. Oppfriskning har vi alle godt av. Boken er gir en god innføring i godt sjømannskap.

Boken ”Manøvrering for seil og motor”, av Rob Gibson, har mange eksempler som er enkle når man leser i boken, men krever mye praktisering før det sitter. Alle har opplevd å komme til havn, og alt sitter i hodet.. Du vet akkurat hvordan du skal legge elegant til, etter boken.. Men så kom den sidevinden og sjøstrømmen var ikke helt med i beregningene dine.

Jaja, vi kan ikke love at det går bedre etter å ha lest boken, men gode tips og råd har den helt klart. Forfatteren er tydelig klar over navigeringens mange utfordringer, men også gleder med den perfekte manøver.

Skipperens Huskeliste, Quiz for Båtfolk og Skipperens Lommehåndbok, er også kjekt lesestoff på en regnværsdag. Er du mer av den dypgående typen kan du prøve deg på litt tyngre litteratur som; Dieselmotoren for Båtfolk, Utenbordsmotoren for Båtfolk, eller Båtelektronikk for båtfolk.

Les mer på Pegasus-forlag.no her