2015-08-25-a60539686fbecd49517a5b16b944210658d55a1c Stig Hatlestad hos Bilskadesenteret AS er godt fornøyd med årest salg av vannscooter

Salget av Vannscootere går unna!

Bilskadesenteret AS er forhandler for BRP og har merket stor økning på salget av vannscootere i sommer. BRP Norway melder om 50% økning på landsbasis

Stig Hatlestad hos Bilskadesenteret AS, hadde blant annet vannscooter utstilling under Nordic Jetski Championship 13. – 16. august ved Store Lungegårdsvann. Han kunne forteller om et eventyrlig salg av ”havets motorsykkel”. 

Også på landsbasis kan Einar Grindvold, salgssjef i BRP Norway som importerer merket Sea-Doo, forteller at fjerning av HK-avgiften medførte en prisreduksjon på inntil 25 % på enkelte vannscooter-modeller. Han mener lavere pris pluss lemping på kjørereglene er to av de viktigste årsakene til at interessen for vannscootere har økt såpass markant i Norge de to siste årene.

–  Fra 2013 til 2014 tidoblet vi salget. Og fra 2014 til 2015 ligger økningen på hele 50 %. Når enkelte modeller faller 25 prosent i pris, åpner det naturligvis for at flere kan tillate seg å gå til innkjøp av en, sier Grinvold i en pressemelding fra Norboat.

Grindvold tar med seg 6 eksemplarer til ”Båter i sjøen”, på Aker Brygge, og han regner med å selge langt flere enn utstillingsmodellene under messedagene.

Eker Performance spår økning i salg til kvinner
Geir Moen ved Hydrolift og Eker Performance, melder om samme trend. I 2015 er selskapets salg av vannscootere tredoblet sammenlignet med 2014. På Båter i sjøen fra 3-6. september vil de stille ut 6-7 modeller, hvorav den største og mest eksklusive utgaven koster rundt 175.000,- kroner.

- Vannscootere selges til også profesjonelle aktører, og er geniale fremkomstmiddel i norske farvann. Vi ser at det gjerne er menn som kjøper de aller raskeste modellene. En vannscooter er bruksvennlig, enkel å vedlikeholde og morsom å ta kjappe turer på vannet med i kombinasjon med vannsportaktiviteter. Med et nå meget gunstig prisnivå og med mange modeller og fargevalg, ser jeg for meg at damer kommer på banen i mye større grad i årene som kommer og kjøper seg større vannscooter-modeller de også.