2015-08-27-67201c6a1c200eedc10641f328d51d3ffcfbcb9b Arkivbilde Norboat: Erlend Prytz tar over roret..

Erlend Prytz ny leder for Norske Maritime Eksportører!

Tidligere leder i Norboat, Erlend Prytz, tar nå over som administrerende direktør for organisasjonen, Norske Maritime Eksportører (NME).

Pressemelding:

Norske Maritime Eksportører (NME) er en organisasjon som representerer rundt 100 medlemsbedrifter innenfor den maritime utstyrsbransje.

Erlend Prytz har lang erfaring fra fritidsbåtbransjen som leder for båtbransjeforbundet Norboat. Han utviklet Norboat både nasjonalt og internasjonalt, og medlemstallet økte betydelig under hans ledelse. Erlend har den siste tiden jobbet som konsulent med særlig fokus på selskaper som er i oppstartsfasen og han har utviklet forretningsplaner for disse. Prytz sin oppgave blir å sette NME og dets medlemmer på kartet, og få fokus for den betydelige verdiskapningen NME står for i Norge.

– Vi er veldig glade for å ha fått Erlend Prytz som ny leder. Erlend har meget god internasjonal erfaring, noe som er svært verdifullt for våre medlemmer. Litt avhengig av fremdriften vil han begynne en gang mellom 1. september og 1. november, sier styreformann i NME, Roger Kristensen.

– Etter lang tid hos Norboat var tiden inne for å gjøre noe annet. Rundt trekvart år som konsulent ga meg verdifull erfaring, men også tid til å tenke. NME har spennende oppgaver som passer meg og min kompetanse meget godt. Jeg ser virkelig frem til å ta fatt og gleder meg til å bli kjent med medlemmene og bransjen, sier Erlend Prytz. 

Norske Maritime Eksportører (NME) er en organisasjon som representerer ca 100 medlemsbedrifter innenfor den maritime utstyrsbransje. NMEs medlemmer omsetter for ca 60 milliarder kroner og har ca 20.000 ansatte, i hovedsak i Distrikts-Norge. Nærmere 90 prosent av salget er på eksport.

NME arbeider både med nasjonale og internasjonale aktiviteter. 2015 er et hektisk år, med nasjonal paviljong på Nor-Shipping som det mest markante prosjektet. I september representerer Erlend Prytz NME på et nettverksseminar arrangert av norske og polske myndigheter i forbindelse med Baltexpo 2015, og i oktober og desember står Korea og Kina i fokus. Her skal NME stå som arrangør av norske paviljonger på henholdsvis Kormarine i Busan Korea og Marintec i Shanghai China.