De første bildene av Hanse 315!

For andre året på rad ble FjordSailing Yachts kåret til ”Dealer of the Year”, men på båtmessen ”Båter i Sjøen” er det verdenspremiere seilbåten Hanse 315 som får mest oppmerksomhet.

Daglig leder Bjørn-Vidar Larden Bårtvedt hos FjordSailing har god grunn til å være fornøyd om dagen. Først med prisen ”Dealer og the year”, og deretter verdenspremierer på båtmessen ”Båter i sjøen”. Salget på seilbåter har også vært jevnt bra i år, på linje med 2014.

Fjordsailing Yachts AS er importør av flere populære seilmerker, deriblant fra tyske Hanse Yachts. Verftet har presentert flere nyheter, og siste i modellserien til Hanse er en ”liten” sjarmør på 31 fot.

Seilbåten som ligger på messen er Bygg nr 1, altså prototypen. Den ble solgt til en norsk kunde da den var på tegnebrettet, forteller Bårtvedt. Han har selv seilt båten og kan fortelle at den er fantastisk fin å seile. Du kommer nærmer elementene i en mindre båt og det et alltid morsomt å seile slik.

Han mener nyheten passer perfekt til småbarnsfamilien og begynnere som vil teste ut seilbåtlivet. Her får du en helt ny båt til under 1 million. Båten har to ratt, som er uvanlig for en så liten seilbåt, men det blir ikke unaturlig. Det er godt med plass til å ta seg forbi (standard rorkult). Rett bak er den karakteristiske skinnen for selvslående fokk som er standard på alle Hanse-modeller. "Easy sailing"

Det man kan legge merke til er den gode plassen i cockpit, godt utnyttet under dekk, hvor akterlugaren er tverrstilt. Båten har totalt 2 doble kabiner, en i baug og en akter.

Den dype L-kjølen stikker 1,85 m. gir ekstremt pålitelig kontroll. Dette er grunnen til at Hanse 315 er den første i sin klasse for å få CE-kategori A. En grunn kjøl med et dypgående på 1,37 m er en opsjon til standard kjøl.

Det er krevende å skape så mye innenfor de fot man har til rådighet, men Hanse har lykkes godt å gi deg følelsen av at du er i en større båt. En annen ”fjær i hatten” til Hanse Yachts er at nyheten også er nominert til den jeve prisen ”European Yacht of the Year 2016”, i familie cruiser kategorien.