Vestlendinger på båttur i Middelhavet!

Blant de besøkende på Båtmessen i Cannes som fikk seg en liten ”luftetur” med Windy’s SR52 Blackbird i Middelhavet, var Bergenseren og båtentusiast Hermann Friele.

Båtsans fikk en liten båtprat med Friele før han gikk ombord, og han kunne fortelle at han alltid har hatt et godt øye til Windy båtene. Imidlertid var han ikke her for å handle båt akkurat i dag, men interessen for båt er stor og alt er relativt og i endring smiler han.

Windyforhandler Nautic Norway fra Vestlandet, var representert på Windys stand i Cannes, og ifølge daglig leder Ørjan Wollertsen er her mange nordmenn på messen. Det virker som mange Skandinaviske båtfolk liker denne messen spesielt godt. Du hører langs kaien at det snakkes mye norsk. Står du å snakker om en båt, er det plutselig en Normann ved siden av deg.

Grunnen til at nettopp denne messen er blitt så populær, er at avstanden og prisen ikke er avskrekkende. Her får ”mor” shoppe og ”far” dyrke sin lidenskap, og om kvelden er det nok av gode restauranter som frister. Varmt og godt på denne årstiden, og båtnyheter for neste år vises ofte først her.

CEO Knut Heiberg-Andersen fra Windy, er også alltid på plass i Cannes. Det franske markedet er stort og viktig. Vi har solgt flere Windy 31 Zonda og 39 Camira her i Frankrike enn i Norge, forteller Heiberg-Andersen til Båtsans. Men mest spennende og tidkrevende om dagen for Heiberg-Andersen har vært Tender satsningen deres til Yacht markedet. Blackbird er en av de utstilte båtene som neste uke skal til Monaco når båtmessen for superyachter starter.

Det er nettopp SR52 Blackbird de norske herrene tar ut for en luftetur. Tender båten ble først laget til Røkke og er en kundetilpasset båt. Den er mye større enn vanlige Tendere (16,10m) og er ikke av typen båt man løfter ombord. Den kjører foran for å klargjør til at superyachten skal komme. Enkelte av Tenderne har en rekkevidde på 800 nautiske mil.
Så langt har Windy solgt over 15 stk av båten.