Galeon 500 fly – en innovativ nyhet!

Kampen om 50 fots kundene tilspisses, og en som "hiver" seg på er nyheten fra det Polske verftet. Flybridgebåten har ekstrautstyr som man kun ser på superyachtene.

Utfoldbar ”altan” er bare noe av ekstrautstyret du kan få på 50 foteren, forteller Rudolf Czybulla hos Stavanger Marinesenter, de er Norsk importør av båtene. Vi møter Czybulla på Galeon sin stand i Cannes. Han forteller til Båtsans at de er imponert over hva den Polske familiebedriften har fått til denne gangen, og det er tydeligvis flere som er for her er det kø for å komme ombord i båten.

Vi er heldig å får oss en prøvetur i Middelhavet med nyheten som har VP 2 x D11-675 hk, under dørken. Farten er da på maks 32 knop. Middelhavet skummer av bølger fra alle båtene og yachtene som er ute å prøvekjører med kunder og båtjournalister fra hele verden. Ombord med oss er den tyske forhandleren, som virkelig har gjort det stort. Han har solgt 50 nye båter hittil i år, ikke verst når verftet har en kapasitet på 120 båter i året. Den Franske forhandleren har allerede 5 bestillinger inne på nyheten vi er ombord i. Vi kan trygt si at den allerede er en suksess for verftet. De forventer også at båten vil selge godt til Charter markedet.

I Norge er Czybulla usikker på om alt ekstrautstyret vil selge like godt, men det er helt klart at du blir ”konge” i haven om du bretter ut sidene og inviterer de andre til baren din. Stavanger Marinesenter har vært importør siden 2009 og liker utviklingen fra familieverftet. Modellutvalget deres vokser og har en prisklasse få kan konkurrere med. Kvaliteten er helt på topp, men det eneste problemet nå om dagen er å få de båtene man trenger.

Nyheten som har verdenspremiere i Cannes har 3 doble kabiner. En midtkabin, en i baug og en på styrbordside. Sistnevnte har en enkeltseng som kan trekkes ut til dobbel. Ute på akterdekk kan du neste doble plassen om du tar ned sidene, og du kan snu aktersalongen som du ønsker. I baugen er det også en sittegruppe som kan endres fra gruppe til solseng. Det mest unike med båten er all uteplassen du får med å felle ned sidene slik at du får enorm dekksplass.

Flybridge båten er nominert i ”European Motorboat of the Year” og blir ikke ledig før langt ut i 2016, forteller Czybulla. Selv har de solgt godt med Galeon’er til det norske markedet, og så langt er 45 fot den største, men nå ser de frem til at 50 foteren også kommer til Norge.

Båten måler under 15 m uten badeplattform og er dermed sertifikatfri.