Stemningsrapport fra ”Dra til sjøs”!

I skikkelig Bergensk høstvær var det ikke mange som gikk på kaiene selve åpningsdagen. På dag to startet det igjen med øs- pøs, men noen kunder tok turen innom for å sondere litt.

Det er alltid noen som er på jakt etter ny båt, eller ser etter en mulighet til å gjøre et godt kjøp til neste års båtsesong. Uansett, er det hyggelig på båtmesse. Du får litt nyheter om hva som kommer, og en hyggelig båtprat setter de fleste båtglade alltid pris på.

Når det kommer til selgerne skremmer ikke det dårlige været dem, og de har alltid det gode humøret med. De ser håp og muligheter for neste sesong. Året har vært bra i småbåt segmentet, bruktbåter har solgt ok, og motorprodusentene har hatt en liten økning fra fjoråret.  For de norske produsentene er kronekursen en pluss, men for importørene er den et minus, men slik har det alltid vært. Båtbransjen lever.

Høstmessen ”Dra til Sjøs” er en mindre utgave av vårens. Det er i hovedsak båter på sjøen og ikke salgstelt med båtutstyr. Det er Norboat Vest som er arrangør og de synes høstmessen er en viktig aktivitet. I år er det hele 80 båter i utstilling og flere er 2015 nyheter, og du får garantert vite hva som kommer i 2016 om du stikker innom.

Messen på Marineholmen i Bergen varer til Søndag og har gratis adgang.