2015-09-30-24e24bf797bd22a0c5d2b55e298c89bdf88f0845 Mange er redd giverstøtten og frivilligheten vil forsvinne med nedleggelsen. Bilde fra Båtmessen i Florø, hvor de frivillige alltid er med

Redningsselskapet legger ned distriktskontoret i Florø!

Med stor skuffelse mottok de frivillige meldingen om at Redningsselskapet sentralt mener det er nødvendig å legge ned distriktskontoret. Nå har de opprettet en FB-side for dem som vil bevare Redningsselskapet i Florø.

Av facebook siden kan man se at det er mange frivillige som er veldig skuffet. Distriktsstyreleder Olav Steimler går av i protest, melder Firdaposten, lokalavisen som også har engasjert seg i saken.

Steimler forteller til Firdaposten at han har vært frivillig i over 20 år, og meldingen om å flytte kontoret i Florø til Bergen, kom som lyn fra klar himmel.

Kristin Wiig Sandnes hos Redningsselskapet forteller til NRK/sognogfjordane, at flytting av stillingen er helt nødvendig. Og hun vil ikke gå med på at nedbemanning av kontoret i Florø vi føre til dårligere tilbud eller beredskap..

Florøværingene er helt uenige og lørdag mobiliserte de en støttegruppe på Facebook «Vi som vil ha Redningsselskapet i Florø». Den har nå 4 388 medlemmer.