2015-10-01-ac1addb2fdd04806da2c1949bd6040831c7c3150 Ingenting er som fersk fisket hummer...

I dag starter Hummerfiske!

For mange er det lykke når havets kardinal igjen kan fiskes og serveres, men det er fremdeles strenge regler og hensyn man skal ta for å fiske denne eksklusive delikatessen.

Hummeren er vårt største krepsdyr og lever på fjell- og steinbunn ned til ca 40 meters dyp. Den vokser svært sakte og kan bli meget gammel. Den er fredet mesteparten av året.

Reglene for Hummerfiske kan du lese hos Fiskeridirektoratet her.


Navnet ”havets kardinal”, kommer av at når Hummeren kokes, skifter den som kjent farge fra svart til rød, og det heter seg at rødfargen er like intens som fargen på kappen til kardinalene i Vatikanet, når de samles i Det sixtinske kapell for å velge ny pave.

Er du en av de heldige som kommer over denne råvaren synes vi den serveres aller best naturell, og anrettes på et fat med sitronbåter, dill, med godt brød, valgfrie dressinger og majones.

Her er en enkel oppskrift for Hummer Naturell:
Råvarer:
1 levende Hummer rundt 1-1,2 kg
9 l vann
(1/2 flaske tørr hvitvin, eller en boks med øl, kan sløyfes)
200 g salt (kan halveres)
1 gulrot, kuttet
1 løk, kuttet med skall
1 ss pepper
1 laurbærblad

Tilberedelse:
Kok opp vann sammen med alt innholdet, og når vannet fosskoker sleppes hummeren oppi med storeklør og hode først. Da dør Hummeren med en gang. Temperaturen vil synke. Få den opp på kokepunktet igjen før du setter ned platen og lar den stå å trekke i ca 15-20 min, når størrelsen er ca 1-1,2 kg. Avkjøles deretter i romtemp.

Del hummeren i to, ta ut paven og den brune strengen i halen, så er det klart til å nyte sammen med en god hvitvin eller Champagne. Da gjerne en Blancs Champagne eller en Premier Cru, som er tørr og nyansert for å fremheve hummerens egenskaper.

Hiv og hoi, håper det vil smake!