2015-10-05-af31ced27ff01fae211289d616be888d87042d88 Foto: Strømøy Racing. F1 World Championship of Abu Dhabi, UAE

Marit Strømøy tok 5. plass i Formel 1 i Kina!

Sandefjords-jenten Marit Strømøy imponerer som eneste kvinnelige deltaker World Cup i Formel1.

Hun kjørte seg opp fra en 14 plass i torsdagens kvalik. Nå er hun åpen for mulige pallplasseringer i WC 2 siste race i Abu Dhabi og Sharjah.
 
Fintuning av båten har betalt seg

Torsdagens kvalifisering foregikk med mye bølger og vind, og ble avlyst da Marit Strømøy lå på 14.plass. Dermed ble også 14.plass utgangspunktet for dagens runde. På telefon fra Kina sier hun:

- Torsdag hadde vi det jeg kaller for grøfteføre. Så jeg var skeptisk før starten, men kjente raskt at jeg hadde farten inne. Vi har jobbet med fintuning av båten gjennom hele sesongen, og nå føler jeg at jeg endelig er der jeg skal være.

Lever for og med små marginer
Marit Strømøy er eneste kvinnelige deltaker i World Cup i Formel1. Hun konkurrerer mot et 20-talls andre team, og enkelte av dem har hele arabiske stater i ryggen som oppbacking. Selv er Strømøy avhengig av både sponsorer og arbeidsinntekter ved siden av kjøringen.

- Mitt team jobber under litt andre forhold og med færre ressurser. Vi har for eksempel satset på ombygging av båten istedenfor å kjøpe en ny. Med det har vi tatt en risk, så det er deilig å kjenne at alt funker. Båten min er kort og bred, og meget følsom for vind og bølger. I dag hadde vi naturkreftene og marginene på vår side, og om alt klaffer i Abu Dhabi og Sharjah er båten definitivt klar for pallplassering.

- Pallplassering er viktig på flere måter. Jeg forsøker å få opp interessen for sporten hjemme i Norge - det hadde vært veldig gøy om flere hadde satset. Gutter og jenter med sans for fart og Formel 1 kan for eksempel møte meg på Sjøen for Alle og ta en prat for å se om dette er noe de kunne tenkt seg å teste ut, forteller hun i en pressemelding til Sjøen for Alle.