2015-11-03-05ce05d8d4364a9cf7719214370bc5d1bf5ab96b Arkivbilde: Kun to personer druknet i oktober viser tall fra Norsk Folkehjelp, som oppfordrer til bruk av vest.

10 % Nedgang i drukningsulykker!

Tallene fra Norsk Folkehjelps statistikk viser at to personer druknet i oktober. Til nå i år har 90 personer omkommet som følge av drukning. På samme tid i 2014 var tallet 103.

Det har dermed vært en nedgang på mer enn 10 prosent sammenlignet med fjorårstallene, melder Norsk Folkehjelp i en pressemelding.

Det har vært drukningsulykker i to fylker i oktober. I Møre og Romsdal ble en mann funnet i Sunndalsfjorden og i Aust Agder ble en kvinne funnet i Arendal havn.

Fylkesstatistikken for 2015 viser at Hordaland fremdeles topper statistikken med 12 ulykker, Rogaland og Nordland har hatt 9 og Oslo 6 ulykker til nå i år. Hedmark, Oppland og Troms har hatt en ulykke de ti første månedene av året.

– Det er vanskelig å være forberedt på enhver ulykke som kan inntreffe. Hver ulykke er unik, men et godt råd til alle som bruker båt er å følge påbudet om redningsvest. Fortsatt er det flere som ferdes i små fritidsbåter uten vesten på. Dersom ulykken er ute kan redningsvesten redde liv, sier Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp.

Norsk Folkehjelps statistikk viser at de fleste ulykkene skjer ved fall fra land. Til nå i år er antallet slike ulykker 53, altså over halvparten.

– Vi råder derfor de som ferdes langs sjøen eller ved vann til å ta godt skotøy på bena. Det er lett å skli på glatte svaberg eller på stener langs en elv. Dersom en ulykke skjer og det kreves en innsats fra din side, er det betryggende å ha kunnskap om førstehjelp. Nøl derfor ikke med å ta et førstehjelpskurs, avslutter Christiansen.

Kilde: www.folkehjelp.no/drukning