2015-11-04-726802a9fc4534232f47fa2f8970fbaf3f9abbb6 Neste generasjon skal gi enestående valuta for pengene for Mercurys båtkunder ifølge produsenten

Mercury MerCruisers nye 6.2-liter V-8 gir den "sportslige" følelsen!

Motoren fra 300hk til 350hk med hekkaggregat er spesialtilpasset til marinebruk, leverer økt kraft og dreiemoment, samtidig som at de er svært stillegående og glir jevnt på vannet.

“Med introduksjonen av vår nye 6.2-liters V-8 hekkaggregat-motorer, fortsetter Mercury å bygge på tidligere suksess ved design og produksjon av drivsystemer som leverer den mest intuitive, kraftige, bekymringsfrie og stillegående båtopplevelsen,” sa John Pfeifer, president for Mercury Marine i en pressemelding.

Utviklet med nye, innovative funksjoner og toppmoderne teknologi, ble MerCruiser 6.2L hekkaggregat-plattformen, i likhet med den forholdsvis nye 4.5L V-6 plattformen, designet og produsert ved Mercury Marines internasjonale hovedkontor i Fond du Lav, Wisconsin. Mercury utvikler og bygger 6.2-liters motorene spesifikt for marinebruk, istedenfor å tilpasse auto-motorer for vannet. 6.2-liters motoren rammes ikke av auto-begrensninger og unødvendige teknologier som resulterer i økte kostnader og kompleksitet uten å tilføre noen verdi. Resultatet skal være en perfekt balanse av kraft, enkelt vedlikehold, rustresistens, samt stille og behagelig.

6.2-liters V-8-motoren leveres med Adaptive Speed Control (ASC), som automatisk holder et bestemt turtall uavhengig av vekt eller endringer i forholdene, slik som plutselige svinger ved vannsport-aktiviteter og lavere fart på plan. Resultatet gir økt gassrespons og en mer "sportslig" følelse for sjåføren, som slipper å utføre konstante justeringer i gass-kontrollen. Man kan også få motoren med DTS, som er ”Axius Joystick Piloting” for hekkaggregater, den forenkler det å legge til kai, samt gir lettere manøvrerbarhet.

Motoren skal være et utmerket eksempel på at Mercury har bygget en motor fra bunn av som leverer enestående valuta for pengene for deres båtkunder ifølge David Foulkes, chief technology officer for Brunswick Corporation og visepresident for Mercury produktutvikling, ingeniørarbeid og kappseilas.

Motoren skal være meget stillegående og ha lite motorvibrering på grunn av mer optimale motorfester. I tillegg har man antirustsystem og et nyttig skyllesystem av ferskvann som bidra til  motorens bestandighet. Garanti mot antirust er 3 år.

Les mer om motoren hos Mercury.no