Bruvik Time!

Vi møtte Rune Bruvik, gründer bak Norges eneste klokkemerke for finere armbåndsur. Han har latt seg inspirere av Norsk natur og fjorder, ja ikke mindre enn at en dråpe har fått plass i uret.

Det har vært en lang vei for gründer Bruvik å komme dit han er i dag, men med tro på det man driver med og et unikt produkt har han nå rukket å være finalist i "Europen Wacht of the Year 2014", med den maritimt inspirerte klokken- Lady Fjord. Her fikk han 2.plassen, og det var ikke hvem som helst det konkurreres mot. Tunge, internasjonale milliardkonsern innen designverden har tidligere vært selvskrevne vinnere av utmerkelsen.

Bruvik lady fjord er 36mm 316L stål, med diamantslipt 3 lags ripefritt safirglass, med sveitsisk høykvalitets håndlaget urverk og vanntett ned til 200m/660ft. Men det unike med uret finner du på baksiden, innkapslet i klokken, en synlig dråpe fra kanten av den 612 m høye fossen, Langefoss som renner ned i vakre Åkrafjorden. Den kommer også i en herremodell som heter Fjord. Rune Bruvik har personlig vært å hentet de ”edle” dråper.

Bruvik fikk interessen for klokker ganske tidlig, og etter familietur til Sveits i 1992, fikk Bruvik sin første Sveitsiske klokke, kun 15 år gammel. Rune Bruvik arbeidet som fysioterapeut, da han  i 2008 bestemte seg for å satse på sin store guttedrøm, klokkedesign. Først reiste han optimistisk til Sveits med sitt design og ønsket at noen ville produsere urverket, men det var lettere sagt enn gjort. I Sveits var det et lukket miljø for deres handverk, og han fikk stort sett nei hos alle. Men så fikk han napp hos et par produsenter, og i dag har en habil klokkeserie.

Et av elementene som er unikt og viktig ved Bruvik klokkene, er den Norske historien og naturen. I hvert ur, finner du elementer fra norsk natur og historie. På baksiden er det enten, en dråpe fra Langefoss, eller historien om Fridtjof Nansen og hans mannskap på FRAM. Artic Ocean uret viser dette i urets design, med navigasjon som tema på urskive, GPS koordinater skrudd inn i plate på siden av kasse, og kart samt faktatekst etset inn i baklokk. Rune Bruvik er opptatt av ”eventyrere”, som Nansen og tid.

Bruvik har sitt eget ordtak til klokkene – Wear a piece of Norway! Dette har blant annet Thor Hushovd skjønt som har en Bruvik Fjord når han syklet i Tour de France.

I dag bor Stavangermannen i Haugesund, og er stolt sponsor bak Aware Smedasundet, hvor en heldig dykker vinner et Bruvik ur etter dugnaden. Bruvik Fjord Automatic har en startpris på NOK 9000. Ønsker du å se flere av Bruviks klokker og historien bak hver serie, besøk www.bruviktime.com