2015-11-13-475ec37d81d1c8fcbc582933a0a8798774deb19b Arkivbilde: Alle kan være med å støtte sin lokale redningsskøyte med å kjøpe Nautisk mil

Julegavedugnad for en tryggere kyst!

Redningsselskapet og DNV GL oppfordrer norske bedrifter til å være med på dugnaden for en trygg kyst ved å kjøpe nautiske mil til den lokale redningsskøyta til jul.

DNV GL (tidligere Det Norske Veritas) har startet juleforberedelsene ved å kjøpe nautiske mil denne uka.

– Vi er glad for å kunne støtte Redningsselskapets arbeid ved å kjøpe nautiske mil til jul. Redningsselskapets innsats er viktig for alle som ferdes på kysten og jeg oppfordrer flere bedrifter til å gjøre det samme, sier landssjef Einar Tore Moe i en pressemelding fra RS.

Norge har en av verdens lengste kyststriper. Kjører du båt inn i hver fjord og rundt øyene fra sør til nord, kommer du opp i 50 000 nautiske mil – hele 92 500 kilometer.

Så langt i år har Redningsselskapets 50 redningsskøyter assistert over 12 000 personer på sjøen, og reddet livet til 27 personer.

– Våre folk sørger for at en bestefar, en ektemann eller en mor kommer hjem til en familie og et lokalsamfunn som blir lykkelige i stedet for tynget av sorg. Nå før jul oppfordrer vi norske bedrifter til å bidra i vår dugnad for å få alle som ferdes på sjøen trygt hjem ved å kjøpe nautiske mil til drift av den nærmeste redningsskøyta, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Å drifte en redningsskøyte i en nautisk mil (1 852 meter) koster i snitt 500 kroner. Summen dekker drivstoff, vedlikehold, utstyr og mannskap på redningsskøyta som er nærmest giveren.

– Jeg håper at bedriftene utfordrer hverandre og på den måten bidrar til enda bedre beredskap langs kysten vår, sier Lind.

G Travel AS tar utfordringen
En av bedriftene som tar oppfordringen er reisebyråkjeden G Travel AS, som kjøper nautiske mil for tredje år på rad.
– Vi har besluttet å kjøpe 100 nautiske mil til redningsskøyta ”Bendt R. Rasmussen” i Kristiansand. Vi setter stor pris på innsatsen Redningsselskapet gjør for sjøfarende, sier administrerende direktør Finn Vetle Hansen.

På dugnadens hjemmeside nautiskmil.no, kan alle givere kan følge med på hvor mange nautiske mil som er samlet inn til den lokale redningsskøyta som de støtter.

Også privatpersoner er velkommen til å kjøpe nautiske mil.

Fakta om Redningsselskapets dugnad «Nautisk mil»:

 

- 2 500 bedrifter, 50 havner og 80 kommuner har bidratt siden kampanjestart høsten 2013
- Giverne har til sammen kjøpt over 25 000 nautiske mil
- En nautisk mil koster 500 kroner, og er et symbolsk beløp for hva det koster å drifte en redningsskøyte i 1 852 meter
- Hver giver mottar en takkediplom med bilde av skøyta de har støttet