Bavaria med nytt prosjekt DA10!

De første skissene av den nye halvplanende motorbåten, som blir sjøsatt våren 2016, er nå lansert av Bavaria Yachts.

Skissene av "Project DA10 of Bavaria" viser nå mer og mer hvordan nyheten blir.

Båten som er 40 fot er utviklet av Bavarias team fra Giebelstadt, Tyskland, sammen med det kjente designfirmaet Vripack fra Nederland.

Bavaria selv uttrykker at båten vil få et klassisk moderne design og vil kommer i to utvendige varianter, en som sedan og en som flybridge. Man kan også velge om en vil ha 2 eller 3 kabiner.

Ellers har de også lagt vekt på fellesområdet og har laget en romslig salong. Fra salongen skal du ha en 360 graders sikt over sjøen og naturen. Styreposisjonen er også utradisjonell og blir plassert rett innenfor dørene som går ut til akterdekket.

Under salongen, altså midtskips, ligger motoren og all teknologien. Her har Bavaria tenke litt ”nytt” og oppnår på denne måten mye plass til kabinene, spesielt akterkabinen(e). Eiers kabin blir i baug og begge har egne toalettrom.

Skroget er halvplanende og skal være designet for økonomisk cruising. Du kan velge motorstørrelse fra 75 hk til 300 hk ifølge verftet.

Project DA10 har enda ikke fått et eget produkt navn, men det blir annonsert på båtmessen BOOT i Düsseldorf, i Januar 2016.

De har opprettet en egen facebookside hvor man kan følge prosjektet.

Kilde: Bavaria Yachts