2015-11-24-6f0ad36e6e370f420ea44a03748e3a6de9107681 Uansett om det er en god fiske- eller hummerplass, kan du merke og lagre 1000 veipunkter og 100 spor for å navigere til og fra gang på gang.

Garmin presenterer GPS 73!

Den nye brukervennlige håndholdte enheten er en god navigasjonsløsningen for båter, seilbåter eller små fartøy som ikke har en kartplotter. Den er også ideell som reserveenhet i nødstilfeller for alle typer båter.

Denne nye robuste brukervennlige enheten er fullspekket med marinefunksjoner som «Mann overbord» (MOB), alarmer, ruteplanlegging og navigasjon. Den nye funksjonen “SailAssist” følger også med, med seilfunksjoner som viser virtuell startlinje, kurspil, nedtelling til start, avstand til startlinje, historikk av fart i grafer og bauteguide.«Den nye GPS 73 er en videreføring av den kjente GPS 72, som har vært en populær håndenhet for båtentusiaster gjennom mange år,» forteller Dan Bartel, salgssjef hos Garmin i en pressemelding. «GPS 73 leveres med nye funksjoner og er en perfekt håndholdt GPS for bruk i motorbåter, seilbåter eller mindre båter hvor det ikke er installert kartplotter om bord. Enheten er også et viktig verktøy som reserveenhet i nødstilfeller i alle båter.»SailAssist funksjonene i GPS 73 gir en fordel for regattaseileren. Seileren kan få en perfekt start ved å markere startlinje ved en regatta, kalkulere nedtelling for avstand og fart og deretter krysse startlinje i maksimal hastighet i rett tidspunkt. Når regattaen er i gang går GPS 73 over i bauteguidemodus. Dette gir seileren informasjon om kurs og optimal seilvinkel, for å være den første rundt avtalt rundingsbøye.Med en høyfølsom GPS-mottaker innhenter GPS 73 raskt nøyaktig posisjon, og lagrer opptil 1.000 veipunkter i opptil 100 ulike spor. Disse kan overføres til andre enheter via USB grensesnitt, så vel som via NMEA 0183. GPS 73 kan også kobles til datamaskin hvor lagrede punkter og spor kan overføres til Garmin HomePort, Garmins ruteplanleggingsprogram for marine. Her kan man planlegge og beregne nye ruter, samt analysere tidligere turer.

Batterilevetiden er beregnet til mer enn 18 timer ved bruk av 2 stk AA batterier (ikke inkludert). Enheten er vanntett i henhold til IPX7 standard (ned til 1 meter dybde i opptil 30 minutter), og flyter om den mistes i sjøen. GPS 73 leveres med en sylskarp høykontrast skjerm som er tydelig også i sterkt sollys, i mørket med bakgrunnsbelysning. Enheten leveres preprogrammert med en rekke funksjoner som inkluderer informasjon om soloppgang/solnedgang, jakt- og fiskekalender, beregnet ankomsttid og andre maritime data.

Pris kr 1.849 NOK