Nordkapp’s nye Ranger serie!

Nordkapps populære båtserier, Enduro, Avant og Noblesse kommer nå også med aluminiumsskrog under fellesnavnet Ranger. Først ut er Nordkapp Enduro 605 og Avant 605.

Nordkapp lanserte nylig de to første modellene av en helt ny serie med aluminiumsskrog og glassfiber dekk, og serien utvides med  flere utover i 2016.

Båtkonstruktør Espen Thorup er mannen bak mange av de populære Nordkapp båtene, og har vært med i utviklingen av den nye Ranger serien.  Selv om de innvendig har nesten samme layout som sine søstermodeller i glassfiber, er det utført endringer og tilpasninger i selve skroget. Et aluminiumsskrog har andre egenskaper enn plast, og må dermed justeres for å få de samme gode kjøreegenskapene, som Nordkappbåtene i plast allerede er kjent for.

Rangerserien er bygget på aluminiumsskrog og glassfiber dekk. Dermed kombinerer Nordkapp for første gang i selskapets historie disse to forskjellige materialene. Resultatet blir dermed en robust bruksbåt med glassfiberbåtens moderne og utstyrsrike cockpit.

De to båtene som ble lansert har samme skrog og har fått betegnelsen:
        -  Nordkapp Enduro 605 Ranger
        -  Nordkapp Avant 605 Ranger 


Noen av endringene er blant annet med at vindskjermene er uten fargetoning for å oppnå optimal sikt under dårlige forhold. Dørken har grå gelcoat og båtene er standard utstyrt med redningsline og en hardcase koffert som inneholder bl.a. nødrakett, verktøy, hansker, smøreolje, kniv mm.

I tillegg leveres båtene med putesett og stoler i stoff som ikke påvirkes av vann. Den brede fenderlisten gir båtene et røft og sporty utseende, og de skal tåle litt røffere bruk enn sine søstermodeller.

De neste vi kan vente å se i 2016 er; Nordkapp Enduro 705 Ranger, Nordkapp Noblesse 605 Ranger og  Nordkapp Avant 705 Ranger.

Tekniske data 605:
Lengde: 606 cm

Bredde: 220 cm

Drivstofftank: 125 l.

Anbefalt motor: 90-150 hk.

Avant 605 Ranger , vekt u/motor: ca. 915 kg
Enduro 605 Ranger, vekt u/motor: ca. 900 kg.