2015-11-30-f3cedb480bc692a2d903296593f25efd87c82cf2 Bilde; palviriknilsen.no : Førstemann ut er Pål Virik Nilsen, også kalt norsk båtverdens Askeladd.

"Live" fra Sjøen for Alle!

Nå lanserer "Sjøen For Alle" podcasts med dybdeintervjuer med kjente profiler på hjemmesiden og i Itunes. Hver torsdag publiseres en ny episode.

Ønske om å nå nye målgrupper
Sjøen for Alle publiserer podcasts løpende frem til messen 9-13. mars 2016 for å skape blest rundt ulike deler av det norske båtlivet og nå nye målgrupper. Nedlasting fra båtmessen og Itunes er gratis, og kan foretas på smarttelefoner, mp3-spillere og PC.
 
Fart, miljø og konkurranseinstinkt 3 kritiske ingredienser
I Sjøen for Alles aller første podcast episode gir Pål Virik Nilsen lytterne innblikk i oppturer og nedturer i løpet av en 22 år lang karriere med over 250 båtrace. Han medgir at nedturene trolig er i flertall. Men drømmen om en VM-tittel lever fortsatt i beste velgående:
 
-  Økonomisk sett har jeg ikke hatt de samme forutsetningene som konkurrentene mine, men har likevel klart å klatre til topps i Class 1. Derav Askeladd-begrepet. Det er først og fremst tre ting som pusher meg fremover: Jeg elsker fart og ser på teamet og alle som er involvert i sporten som en stor familie. Og så er det selvsagt lysten til å vinne en VM-tittel. Konkurranseinstinktet er en stor del av meg, uansett hvilket område det gjelder.
 
Livet bak sceneteppet
I løpet av det nesten 1 time lange intervjuet forteller Virik Nilsen om en nær døden-opplevelse under et race i Stockholm i 2012, sine største seiere så langt i karrieren og hvordan livet som Class 1 båtfører arter seg i kulissene. Sandefjords-gutten hevder man må være like bevisst på land som til vanns for å kapre og beholde sponsorer. Da status ble gjort opp 27. november i Abu Dhabi endte han på en sammenlagt 8. plass i XCAT Powerboat World Series 2015.

Kilde: Sjøen for alle