Julegavetips!

Ønsker du et mer aktivt mannskap på båten din, er båtfører kurs med praksis å anbefale. Det finnes flere aktører i markedet som tilbyr nettopp dette.

En av dem vi har snakket med er Anita Botnevik hos Fjordfun. De har spesialisert seg på rene maritime damekurs, og Fjordfun tilbyr seiling kombinert med teoretisk undervisning.

Hun har selv tatt roret og er en erfaren seiler og hun spør; ”Hvorfor må vi vente til mannen kan være med for å kunne ta en tur på sjøen?” Alle kan bli en god båtfører, du må bare lære å håndtere båten.

De har ikke bare maritime damekurs i Norge, de seiler også om sommeren i Kroatia, og til neste sommer er det hele 3 fulle damebåter (noen få ledige plasser igjen). Da starter man ut fra Split og seiler i en uke med 7 nye damer på hver tur. De besøker 5-6 havner og tar lunsjen i små viker og det seiles ca 4-5 timer hver dag.

Kombinert med hygge og ferie har de også en del viktige øvelser, som mann over bord, havnemanøvrering og knyte knuter for å nevne noe.  Ellers deles båten inn i faste arbeidsoppgaver. Bor du akter i lugaren på babord side er det plassen du har ansvar på dekk osv. med fendring fortøyning med mer.

Om du ikke har anledning til å ta sommerferie, finnes de også små turer lokalt. Da går hun gjerne på 2 dagers tur til den kjente havnen på Vestlandet, Bekkjarvik. Etter å ha seilt fra Fana i Bergen, inntas en nydelig middag hos Verdensmester Ørjan Johannessen, som vant kokkekonkurransen Bocuse d ´Or i januar, og hans familie på Bekkjarvik Gjestgiveri.

Vil du vite mer om kurs fra Fjordfun besøk siden deres her.
Ellers finnes flere tilbydere på maritime kurs (bare pass på at de er godkjente), så ønsker du mer aktivt mannskap er det bare å bestille en sporty julegave.