NYHET- Askeladden C65 Cruiser!

I løpet av vinteren og våren vil Askeladden C65 Cruiser bli lansert på båtmesser i Norden og Europa, og den får Norgespremiere på "Dra til sjøs" i februar.

Båten er den første i rekken på den nye C65-Skrogplattformen med overbygg tilpasset weekend overnattingsturer.

I følge dagens pressemelding fra Askeladden Boats har båten en gedigen cockpit med sitteplass til hele 7 personer. U-Sofaen akter har plass til bord, og kan enkelt gjøres om til en stor solseng.

Videre utrykker de følgende; Førermiljøet skal sette en helt ny standard for værbeskyttelse, ergonomi, praktiske løsninger og ikke minst design,

Akterdekket tar med seg løsningene fra C61-Serien. Med full passasje fra cockpit til den store badeplattformen ”forlenges” dørken og gir enkel adgang til bading og vannsport uten å måtte klatre over rekken. Akterbenken har også vipperygg.

C65 kan fint benyttes som overnattingsbåt. Den er utrustet med en høyreist kalesje - skjult i egen ”kalesjegarasje” og forkabinen gir overnatting for 2 voksne personer. I forkabinen har vi også plassert et spyletoalett i eget kabinett, og videre har en enkel pantry med vask, kokeapparat og kjøleskuff.

Banebrytende skrogdesign
Det er lagt ned et betydelig arbeid i å utvikle den nye C65-Skrogplattform med de samme egenskaper som C75- og C61-Plattformen. Målet har vært å finne den optimale kombinasjonen av minimal planingsterskel, myk gange, tørr cockpit, høy hastighet, gunstig drivstofføkonomi og ikke minst god stabilitet.

For å oppnå alle disse egenskapene er store ressurser investert i avansert konstruksjons- og testarbeid. Resultatet er et banebrytende skrog med en relativt konvensjonell V-210 hekk, V-240 ved oppdriftssenter kombinert med et skarpt V-600 forskip.  Alt i alt gir dette de mange fortrinn som var målet for C75 - det første nye skroget i Askeladdens C-Serie. Askeladden C65 Cruiser kan derfor med rette sies å være en total nyskapning i sin størrelse.

Askeladden C65 Cruiser er lettdrevet, sikker og har stort fartspotensiale.
Bygget for outboard fra 150 til 250 hk. Med største motor er fartspotensiale ca. 45 knop.

Zipwake helautomatisk dynamisk trimkontrollsystem
Askeladden Boats har innledet et samarbeid med det svenske selskapet Zipwake og dets norske importør ProNav som tar sikte på å standardisere Zipwake systemet på våre båter. Den første båten som vil benytte dette systemet i 2016 er C65 Cruiser. Zipwake er et unikt og banebrytende system som ved hjelp av interceptor trimplan og avansert elektronikk automatiserer funksjonen til de tradisjonelle manuelle trimplan som har vert benyttet på slike båter i en mannsalder. Systemet tar seg automatisk av både pitch og roll stabilisering av båten og vil gi brukeren en helt unik kjørekomfort sammenlignet med de tradisjonelle systemene.

"Med C65 Cruiser markerer Askeladden videreføringen av en serie nyheter som vil glede det norske båtmarkedet i årene som kommer" avslutter daglig leder Henrik J. Askvik

Tekniske data:
Designkategori: C
Lengde: 6,45 m
Bredde: 2,46 m
Vekt uten motor: Ca. 1.400 kg
Drivstofftank: 230 liter
Motor: Outboard 150 - 250 HK
Fartspotensial; 45 knop