Ny Daycruiser fra Sting!

Den norske båtdesigneren Espen Thorup har virkelig satt sitt preg på 610 modellserien, og konkurransen i segmentet tilspisser seg.

I dag kan det være vanskelig å velge ut sin favoritt i småbåtklassen, siden alle produsenten har vært flinke til å fornye modellseriene sine de siste årene.

Intet unntak er Sting med sine 3 nyheter. 610 S har vært på markedet en tid, men i Gøteborg ble verdensnyheten 610 DC presentert, og etter hvert kommer 610 BR (Bowrider).

Båtene er på samme skrog, men innhold og topp er forskjellig

610 DC har fått mange ”fiffige” og praktiske detaljer, og på Frillesås båt & motor sin messestand i Gøteborg får vi en entusiastisk demonstrasjon av båten. ”Espen Thorup har virkelig overgått seg selv”, mener de hos Frillesås, og betegner han som Scandinavias beste båtdesigner, som ”popper” over av gode ideer og løsninger.

Alltid kjekt å få skryt over våre Norske båtdesignere, og vi må si oss enig at her var mange praktiske løsninger. Designet utvendig er sporty, med ”ferrarirøde” hjørnekanter på vinduene og fartslinjer. På fordekket er det antiskli og merkenavnet Sting risset inn som en ekstra detalj.

Oppi båten er de mye plass, og sitteplasser kan omgjøres til solseng på en enkel måte. Putene har varianter som ”knekkes” opp og man kan gå lett bak på plattformen uten å trø på putene eller flytte dem fysisk vekk. 

Fender fester, stuverom for kalesje, ergonomisk førerposisjon og en liten kabin for overnatting, dekker vel det meste man trenger for en fin utflukt på sjøen.
Prisgunstig er den også, i Sverige er messetilbudet, med en Evinrude 115 hk, Sek 360.000,- med standardpakken

Helt klart en båt man må kikke mer på, om man er på markedet etter en DC i år.

Tekniske Data:
Lengde 608 cm
Bredde 237 cm
Vekt 900 kg uten motor
Drivstofftank 100l
Motor 115 – 150 hk
Antall personer 6

Standard utstyr: Hydraulisk  styring, Lanterner, Belysning i kabin, 12 V uttag, Manuell lenspumpe, Puter, Bord og solseng, Flaggstang, Porta Potti, Fortøyningspakke til anker, Kapell, vannskikrok, Badestige, Kalesje, Garmin 721XS, og bunnsmørning