Fantastiske besøkstall!

10075 besøkte årets båtmesse på Vestlandet ”Dra til Sjøs”, og det er et tydelig tegn på at ideen om Sotra Arena som egnet messelokalitet falt i smak hos publikum.

Det var Steinar Alvøen fra Alvøen Marina som først luftet ideen til Norboat Vest og fikk fart i prosessen om innendørs båtmesse igjen. Dette er det nok ingen utstillere som angrer på i dag, etter suksesshelgen.

Ja, for en suksess må det være lov å kalle det, når over 10000 velger å besøke Norges nest største innendørsmesse. Flere av utstilleren mente også at dette var Norges ”storbåtmesse” for her var det mange store båter. De største båtene var på 39 fot og ble ble presentert på stands til Viknes, Nautic Norway og Nye Norske Båtsenter.

Olav Stølsli forteller til Båtsans at neste år stiller vi enda sterkere, med flere og større båter, for dette var veldig bra. Han tegnet også en kontrakt på en Ibiza 801, og det var ekstra gøy siden de nettopp har blitt forhandler for det Norske båtmerke, og i tillegg hadde Bergens premiere.

Hos Viknes var også stemningen god. Både Christer Midthun og Jan Inge Sivertsen var fornøyd, og kunne vise til konkrete kontrakter og en rekke tilbud som skal gis i etterkant. Gledelig at det også er litt aktivitet i storbåtmarkedet og ikke bare småbåt. Viknes familien har også mer fokus på eksport, nå som valutaen er som den er. Spesielt mot Sverige, Sveits og Holland arbeides det nå mer målrettet.

Ellers er bestselgere fremdeles Daycruisere, Bow Raidere og skjærgårdsjeeper, men her er også utvalget størst. Hos Båtens Beste med Askeladden sine modeller var det god tone og flere kontrakter. Nyheten C65 ble solgt messens første dag og flere ble det utover fredagen. Alvøen Marina kunne melde om godt salg, spesielt Sting modellene, men også Nordkapp modeller ble solgt første dagen.

Bergen Marine var intet unntak, med båtmessens største stand i antall båter og utvalg fra de minste til de største båtene, kunne Per Alvern forteller om flere kontrakter også her.

En annen suksess finner vi hos Bilskadesenteret, de solgte en ATW og fire vannscootere første dagen. Vannscooter er som kjent er en voksende trend. Ikke bare for lek og moro, forteller Stig Hatlestad, men mer og mer til yrkesbruk. Vannscooter er et godt arbeidsverktøy, og det er lett å komme hurtig på plass. Forsikringsbransjens takstmenn ser at dette er et effektivt fremkomstmiddel innen takstoppdrag, blant annet. Bilskadesenteret hadde 162 leveringer i 2015 og forventer enda mer i år.

Oppsummert er dette helt klart en av de best gjennomførte messene vi har hatt på lenge, og hallen blir nok også tatt i bruk igjen neste år. Tidspunktet var perfekt, nå kan de som bestiller båter og utstyr mest sannsynlig få dem til sommeren.

Om 2 uker ser vi til Oslo og Sjøen for Alle..