VERDENSPREMIERE AluVenture 6500 CC!

AluVenture vil lansere sin nyeste båt modell, AluVenture 6500 CC, på Båtmessen "Sjøen For Alle" . Nyheten skal være en robust og sikker fritids-, arbeids- og bruksbåt.

Den norske aluminiumsbåt produsenten AluVenture lanserer sin nyeste model - AluVenture 6500 CC -  på ‘Sjøen For Alle’ messen på Lillestrøm. Selskapet holder til på Nesbru i Norge, med produksjon lagt til heleid verft i Kuressaare, Estland

Selve båtene er en 6,5 meter lang kombinert fritids-, arbeids- og bruksbåt, laget spesielt for krevende norske forhold med varierende vær, steinete strender og til tider grunne farvann, forteller de i en pressemelding.

‘Sikkerhet’ er hovedfokus når AluVenture designer sine båter, og dette var også fokuset når modellen AluVenture 6500 CC ble utviklet. “Vi ønsket å bygge en båt som ga deg følelsen av å være ‘Sikker’ når du bruker den selv, men kanskje mer viktig, når du låner ut båten til familie, venner, eller gjester” sier Daglig Leder ved AluVenture, Stian Bakken. Statistisk sett så er det jo større sjanse for at uhellet skjer når personer, som ikke er vant med båten eller de lokale vannforholdene, er ute å kjører.

For å oppnå målet om en sikker båt, så velger AluVenture å bruke marine aluminium av spesiell legering 5083-H321, for alle sine skrog. Denne legeringen er sterkere og mer holdbar enn legeringer vanligvis brukt for denne type båter. Å øke tykkelsen på skroget til 5 mm ble også gjort på bakgrunn av ønsket om en sikker båt. “Legg til at standard utstyr inkluderer flytestoff i skroget, noe som veldig få konkurrenter har, så får du utvilsomt en meget trygg båt som tåler ekstremt mye,” tilføyer Stian Bakken.

Å legge verdenslanseringen til Sjøen For Alle, ble bestemt siden AluVenture er et norsk selskap, som har utviklet en båt spesielt for norske forhold. Båten har mottatt utmerkede tilbakemeldinger fra de få som har fått se den, men "Sjøen For Alle" er første gang båten vil bli vist frem til publikum.

AluVenture 6500 CC er en 6,5 meter lang og 2,3 meter bred aluminiumsbåt med midtplassert styrekonsoll. Båten er godkjent for opp til 6 personer og estimert topphastighet er 40 knop. Standard utstyr inkluderer blant annet: Hydraulisk styring, polykarbonat rute, styrekonsoll, elektrisk lensepumpe, brannslukkningsapparat, dekklys, to oppbevarings bokser, badestige, badeplattform, fendere og plexiglas tak.

AluVenture 6500 CC har en veiledende pris på 269,000 kr uten motor.

Mer info finner du på AluVenture nettsider her.