Premiere på hjemmebane!

Nimbus 305 Drophead er en ny daycruiser fra den Svenske produsenten i storbåtsegmentet, og linjene er absolutt tiltalende.

Nimbus har alltid vært en klassiker og et populær merke blant båtfolk i Norden. Nå har merket valgt å satse litt mer på ”langsomme” båter.  I fjor presenterte de 305 Coupé og i år kommer Drophead. Den bygger videre på suksessen, som ble kåret til årets båt i Sverige, og ble presentert for publikum på Båtmessen ”Allt för Sjôn”.

”Langsomme” båter betyr at båten presterer best i fart som vanlige planene skrog ofte er håpløs å kjøre i, det vil si mellom 8 og 22 knop (eller halvplanende som vi kaller det). 305 kaller Nimbus ”smart speed” konseptet og skal gi topp komfort for alle ombord uansett fart, samt være drivstoffgjerrig.

Båten er typisk Skandinavisk både innvendig og utvendig, samt har mange praktiske og funksjonelle løsninger.

Den kommer med motoralternativer som alt fra Volvo Pentas D3, eller med hel- elektrisk motoralternativ fra Torqeedo Deep Blue. Her har verftet allerede solgt en helelektrisk båt, som skal leveres til Sveits senere i år, forteller Jonas Göthberg, markedsdirektør hos Nimbus til Båtsans.

Båten har også praktiske løsninger når det gjelder kalesje. Dette er som kjent viktig når været skifter fort og på en så pass stor båt kan det være en utfordring. Her har verftet laget en helautomatisk (kabriolet) løsning for toppkalesjen, men sidene må du sette manuelt på. Dette er helt klart en fordel for dem som liker å nyte solen når den er fremme, og raskt på med kalesjen om det behøves.

Stor salong akter og pantry bak førerposisjon, samt to sitteplasser på babordside som kan vendes og integreres med salongen. To kabiner under dekk, en hovedkabin i baug og en dobbel i midt. Stort toalett og dusjrom på styrbord side. En flott turbåt

For mer info se; Nimbus.se