Regatta- Norwegian Lifeguard!

Ut med den gammeldagse, oransje, store og klumpete vesten, nå er det fargene knall turkis og rosa som gjelder, på Sjøen for Alle "flyter" flere trender.

Vest er ikke bare en Vest lengre, den er også et moteplagg som du kan bruke hele tiden. Irene V. Mjelde, direktør hos Regatta har på seg den innovative flytevesten EXPLORER som ble nominert til ”Dame” prisen i 2015.

Hun forteller til Båtsans at litt av tanken med å få flere til å bruke vest, er å lage fritidsvestene så behagelig og komfortable som mulig. Slik at det blir et plagg du bruker fra du går ut hjemmefra til du er i båten. Selv har jeg brukt denne overalt, i bilen, butikken, og ja jeg har til og med hatt den på meg på flyet, ler hun.

Mjelde har arbeidet i Regatta i 17 år, og de siste 10 årene som direktør i selskapet. Den nye teksten tilknyttet logoen forplikter, Norwegian Lifeguard. Ja, vi har satt som mål å leve opp til dette og er svært nøye med at vestene følger de krav det krever, samt er godkjent etter alle lovens regler.

For å utvikle oss videre innen bruk har vi sett litt til sportsbransjen når det gjelder farger og trender. Dette har vi ønsket å ta med oss inn til båt- og sjøliv. Hos oss ser du ikke den typiske oransje vesten lenger, årets farger er Turkis og Rosa, sistnevnte Pink Survival lanserte vi i fjor. Jeg må spørre om hun får menn til å kjøpe knall rosa? Ja, faktisk kom det en mann innom i dag som sa, den skal jeg ha. Vi på Regatta spøker litt med at den er for de bevisste kvinner og de selvsikre menn.

Tilbake til innovasjon og utvikling innen farger og trender har vi sett på sportsbransjen som nevnt tidligere, forteller hun. Her tenker vi spesielt på reflekterende yttermateriale, som også er tatt i bruk på Vesten som fikk hederlig omtale av ”Dame” juryen. 

Nyheten ser ut som en sporty fritidsvest, men om ulykken er ute og man havner i sjøen, gir den en utrolig god synbarhet når den treffes av en lyskilde. Med denne vesten har vi tatt sikkerhet til et høyere nivå, forteller Mjelde, og på messen gir vi en introduksjon og messepris, en virkelig godbit (Ordinær pris 1900,- messepris 1290,-)

En annen fin ting Regatta har satt litt fokus på er kjæledyr, og spesielt rettet mot blindeforbundet. For hver vest du kjøper til kjæledyret ditt går et beløp til blindeforbundet. Mjelde forklarer at også de svaksynte og blinde har et aktivt fritidsliv og da er det viktig at også førerhunden er trygg på sjøen. Vesten til hundene har mange finesser, som handtak, lomme til hundepose med mer.
 
Ellers har Mjelde følgende viktige tips og oppfordring foran årets båtsesong; Sjekk flytevesten og da spesielt de oppblåsbare. Vedlikehold er enkelt og viktig! Vi har laget flere youtubevideoer hvor du kan gå inn å se hvordan man enkelt kan kan gjøre dette.

Regatta ønsker å være et forbilde når det kommer til sikkerhet, og det skal være et ”plagg” som er så komfortabelt at du ønsker å ha det på, uten tvang. ”Kongstanken” vår er at flere skal stå frem å si ”Ja, jeg bruker vest”, avslutter Mjelde

Gå ikke glipp av messetilbudene fra Regatta på Sjøen for Alle.