2016-03-13-cbfb33dcca27ce1b5add5b5aea9c796f7d453bca En sjelden bukett samlet... (fv) Michael Wolff, Håkan Södergren, Olof Hildebrand og Daniel Gustafsson

Classisk Swedish Yachts!

Lidenskap for seiling og hjerte for de klassiske linjene var utgangspunktet da den Tyske forretningsmannen Michael Wolff kjøpte sin Swede 75, for 20 år siden.

Han og fruen seiler helst i Østersjøen med sin seilyacht, som de forteller er svært lettseilt. De ble så glad i merke fra den Svenske gründeren Olof Hildebrand, at de kjøpte like godt hele brandet, altså Classisk Swedish Yachts.

På "Sjøen for Alle", er deres første prosjekt sammen, og de har engasjert den verdenskjente svenske båtdesigneren Håkan Södergren til å tegne deres neste modell, Swede 68. Han har vært tro til designen og skapt en nydelig, seilbåt med de klassiske linjene som er på hele 20,60 meter. Båten skal være ekstremt lettseilt for et lite mannskap, og for en erfaren seiler skal man kunne segle den alene.

Når tegningene var ferdig, var neste jobb å finne et kvalifisert verft til å bygge ”smykket”.

Valget falt tilslutt på det Svenske Linjett, verftet som ligger i Norrtälje, litt nord for Stockholm. De vant tittelen ”Årets seilbåt 2016” på Gøteborgsmessen. Kjennetegnet for deres seilbåter er lettdrevet skrog, og båtene er god å håndtere. Dette sammenfaller helt med Michael Wolff sin filosofi om seiling, og de brukte to år på å finne det rette verftet, forteller de til Båtsans.

Daniel Gustafsson, fra Linjett, er 5. Generasjon båtbygger i familien, og er særdeles fornøyd med oppdraget de har fått. De har estimert det nye prosjektet til 17000 timer, før drømmen er realisert for den Tyske eier, som forhåpentligvis gir mersalg og løfter merket opp igjen i sitt segment. Høsten 2017 skal seilyachten være klar

Hva som er så spesielt med nettopp denne båten er ikke vanskelig å forstå, selv for en som ikke er ekspert på seiling. De smale linjene og den klassiske baugen, gjør at den seiler bedre enn moderne familieseilbåter. De er bredere, har rett bau og er mye tyngre. Når de andre må starte motoren seiler vi.  Det er dette som ligger vårt hjerte nært, fortelle det entusiastiske Tyske ekteparet.

De har med seg hele det legendariske teamet på Sjøen for Alle og yachten kan du være med ombord i med 3Dbriller. Jeg kikker selv med 3D briller og blir imponert over seilbåtens finish og løsninger.

Selvsagt en nisjebåt, og ikke for alle lommebøker, men dette blir en seilbåt med linjene til en svunnen tid, men fortsatt like vakker og ikke minst klassisk. Om ikke vi får bygget en slik skjønnhet i Norge, må de Svenske båtbyggerne og designerne innrømme at de misunner oss vår seilerkonge, en slik en skulle gjerne de også gjerne hatt. Helt klart en båt for kongen…

Les mer om båten her Swede 68