Godt salg og en liten økning i besøkstall!

De har telt opp at totalt 26 616 besøkende var innom årets båtmesse "Sjøen For Alle", innen de stengte dørene på søndag kveld.

I 2016 feiret Sjøen For Alle 60-årsjubileum, og messen hadde en utstilling med båter og båtutstyr fra 1950-60 årene i Luksushallen, som for øvrig var dominert av Vestlandsforhandlere.

Vannscootersalget til himmels

I fjor ble alle salgsrekorder for vannscootere slått med en dobling av salget. Nye og mer brukervennlige regler gjør at bransjen forventer at årets sesong blir kanskje den beste noen sinne.

-Vannscootere har på kort tid blitt kjempepopulært i Norge. De endrede bruksreglene i kombinasjonen med en prisnedgang grunnet fjerning av HK avgiften har gjort at dette har blitt et praktisk må-ha produkt for mange langs kysten, sier Leif Bergaas, daglig leder i båtbransjeorganisasjonen Norboat.

En rask rundspørring blant et knippe utstillere søndag ettermiddag, viser at BRP Norge AS har solgt cirka 50 Sea Doo vannscootere.

Ellers hadde messen i år også satset sterkt på familiesegmentet, og tilbød en rekke gratis vannsportaktiviteter og underholdning for de minste.

Prosjektleder for Sjøen for Alle, Andreas Ljones, sier:
 
-Sjøen for Alle skal være en messe med noe for alle, og dette føler vi at vi har oppnådd. I 2016 har videreført det interaktive messekonseptet og tilbudt foredrag, båtrelaterte kurs og show som har forhøyet messeopplevelsen. Men man skal ikke undervurdere det faktum at Sjøen for Alle er Norges desidert største båt- og utstyrsmesse der publikum finner alt de trenger under ett og samme tak. Messeinnholdet er i seg selv suverent, vi har kun forsøkt å forgylle rammen rundt på mest mulig interessant måte for å favne om flere målgrupper. I 2015 hadde messen totalt 25 863 besøkende, og dermed har vi hatt en økning i 2016.
 
Flere utstillere melder om godt salg
I følge pressemelding fra Sjøen for alle hadde Targa solgt 4 båter, Kragstad AS med Chris-Craft og Boston Whaler har solgt 2 båter, og Dreamline Yachts solgte en Riva Rivarama 44 tirsdag ettermiddag. Nordkapp har solgt 20 båter, Vestfold Maritim har solgt 5. Askeladden og Ibiza Boats melder også om godt salg på deres stands.