2016-03-15-d9522771a5862c4102efec7b028ae1b7b9ad9e53 Marit Stømøy, Verdensmester i Formel 1 og Året Nordiske Båtsportutøver, fremmet båtsporten og ideelt arbeid

Årets Nordiske Båtsportutøver!

På Sjøen for Alle var Norsk Båtsport godt representert, og en av de beste gnistret med en fartsfull stand, Formel 1 kjører Marit Strømøy.

Tilbake i Norge fra sesongstart i Dubai, og rett på båtmesse for å rekruttere og promotere sporten. Marit Strømøy hadde med seg 3 båter til Sjøen for Alle; Formel1 båten, Formel1 toseteren som blant annet Truls Svendsen satt på med i Oppdrag Norge på TV2. Pluss en GT15 juniorbåt som er det første steget i båtracing i Norge.

Konkurransen hun nettopp er tilbake fra var U.I.M. F1H2O World Championship, som er selve 'flaggskipet' i International konkurranse innen Formel 1 båtsport.

Hun forteller til Båtsans, at hun lå godt an i starten og hadde den beste tiden i prøverundene. Men da selve konkurransen startet fikk hun el trøbbel med båten, i runde 7, og måtte bryte.

Neste runde går i Frankrike i juli. Så i tiden frem til dette får teamet god tid til å teste utstyr og fortsette treningen i Norge. Nå kommer kontaineren med alt utstyret hjem, og det er sjelden vi får tid til litt ordentlig testing på hjemmebane, så det gleder hun seg til.

På fritiden er det ikke bare full fart i båt som gjelder, da er det rolige fisketurer med skjærgårdsjeepen. Jeg elsker å fiske, forteller hun, og med det tempoet hun vanligvis holder, er det godt å bare slappe av på sjøen.

39 åringen ble historisk, fredag 18.desember 2015, da hun vant  UIM F1 Worldchampionship- finalen i Sharjah i Dubai, Formel 1 i båtsport.

Marit Strømøy er den eneste kvinne i verden som utøver sporten, og er den første kvinne som vinner et Grand Prix, og med dette skapte Sandefjordsjenten historie. I Formel 1 konkurrerer menn og kvinner i samme klasse og i finalen i Sharjan stilte 18 båter til start og det ble her det ble skap historie. Marit Strømøy bekjempet 17 mann og vant.

På lørdag ble hun kåret til Årets Nordiske Båtsportutøver, en velfortjent pris til et stort forbilde for Båtsporten.