Askeladden C65 Cruiser!

Deres mest populære daycruiser så langt forteller Henrik Askvik, han er nettopp hjemkommet fra siste båtmesse, som var en stor salgssuksess.

Jeg har vært på båtmesse i Gøteborg, Stockholm og på Lillestrøm med nyheten, og det har vært meget positivt alle stedene. Vi har fått mye oppmerksomhet og helt klart solgt best av nyheten, C65. Det virker som alle faller for den store cockpiten og aktersete med rygg som kan vendes. Vi har virkelig truffet med denne modellen, og det er gøy å være båtselger igjen.

Da Båtsans fikk være med, var det en vakker vårdag med helt flatt hav, så noe ”test” av skrogets sjøegenskaper ble det ikke. Men at planingsterskel er lav og båten er fast og stabil, er det ingen tvil om. Det er en fryd å kjøre C65, som garantert blir den nye bestselgeren deres.

Vi var to stk ombord i båten som hadde 200 hk på hekken, og båten kom lett opp i 41 knop. Fin cruising fart er mellom 28 og 34 knop, og da er den mest drivstoffgjerrig.

Ombord sitter alle lunt og godt skjermet på uteplassene i hele cockpiten. Båten er særdeles godt utnyttet og har smarte løsninger overalt. Kalesjen er skjult i en egen ”brønn” under sittebenken akter, som også er den som faller aller best i smak med vendbar rygg på sittebenken. Den er enten integrert mot sittegruppen eller mot badeplattform. Perfekt for fiske eller solplass, som du for øvrig også kan få med å senke bordet til sittegruppen og få en ekstra stor og lun solseng.

Det er 3 sitteplasser i fartsretning med førerposisjonen. På babordside er det sitteplass til 2, og her kan også ryggen vendes mot usalong. Smart liten pantry som felles elegant inn i dashbordet, som et lite ”hanskerom” på babordside. Hele dashbordet er i en behagelig gråfarge som gir lite motlys for båtfører. Førerposisjonen på styrbordside er godt utnyttet og oversiktlig. Standard på Askeladden C 65 er det nye systemet Zipwake, som automatisk styrer trimflapsene om ønskelig. Men båten er så godt balansert at når du slår systemet av trenger du ikke foreta noen endringer manuelt.

Kabinen er praktisk med sengeplass til to, og et spyletoalett i eget kabinett så du slipper å løfte på sengen for å komme til. Lyst og luftig er kabinen, selv for en 21 foter å være.

C65 er den første i rekke på den nye skrogplattformen, og skuffer ikke. Dette er en perfekt cruiser til dags og helgeturer. Ikke for stor og ikke for liten, så med denne kan man trygt si at Askeladden fører godt an om dagen.

Spesifikasjoner:
Lengde: 6,41 m
Bredde: 2,46 m
Vekt : 1,400 kg
Ferskvann: 40l
Drivstoff: 230l
Septik: 40l
Personer: 7
CE-kategori: C

Motoralternativer (utenbords) : Suzuki DF150 TGX, DF200 APX og DF250 APX

Les mer om båten hos Askeladden.no