2016-03-30-7844a379f64af8028a1b076589ba35374010baf8 Foreløpig er det flest kajakker til utleie, men håpet til gründerne er å la flere få nyte båtlivet. Fra venstre: Eirik Dysthe, Jan Erik Berentsen og Trygve Leite.

Del båten din med andre?

En ny utleietjeneste er etablert under navnet Plendit, en forkortelse for «people lend it» Her skal du ”trygt” kunne leie ut båten din og tjene penger på den når du selv ikke bruker den.

De som startet Plendit er til daglig ansatte i FINN.no og ser at Finn torget ikke er helt tilrettelagt for utleie. Behovet for brukerne av Finn.no er definitivt tilstede, og dermed ble Plendit.no til.

Det er flere som drømmer om båt når våren kommer, men ikke alle har anledning eller tid til å eie, og for dem som eier er det mange kostnader knyttet til båten. Nå kan det bli ”vinn vinn” for begge, om man ønsker det. Båteier kan få redusert utgiftene sine ved å leie ut sin private båt til naboen eller hvem som helst andre.

- Tanken er at vi vil gi flere muligheten til å nyte sjøen, og samtidig endre forbrukervanene til Nordmenn, sier Trygve Leite som er medgründer og kommunikasjonsansvarlig i den nylig lanserte delingsøkonomi-tjenesten Plendit i en pressemelding.

Plendit.no er en tjeneste hvor man kan leie ut så si alt, fra kjøretøy til hoppeslott eller båt – alt inkludert forsikring uten bonustap ved en eventuell skade.

- Vi har inngått en avtale med IF skadeforsikring som gjør at alt du som privatperson leier ut, er forsikret. Vi er også de eneste i Norge som kan tilby privatpersoner å leie ut båten sin inkludert fullverdig forsikring.
Avtalen med If gjør at vi har dekning for båter opp til 750 000 i verdi, noe som vil dekke 95% av alle båter i Norge, sier Leite.

Trygt og enkelt
Ønsker du å leie ut noe, registrerer du deg med navn, mobilnummer og e-postadresse.
For å kunne leie en båt, må du være født før 1980 eller laste opp et gyldig båtførerbevis, og samtidig krysse av på at du kan føre båt.  Det kreves og at leietaker laster opp et bilde av gyldig id-bevis.

Alt av betaling og forsikring foregår inne på Plendit.no og man gir en tilbakemelding til hverandre ved avsluttet leieforhold.

Det er gratis å legge ut annonser, alle brukere blir verifisert og betaling utføres trygt gjennom tjenesten. Forsikringen er inkludert i leieprisen og følger automatisk med i alle leieforhold.

Foreløpig er tjenesten ganske fersk, men dersom du søker "båt" på plendit.no og deretter klikker på knappen på kartet som heter "søk i norge" så vil du se at de har fått inn 3 båter og 5 kajakker så langt.

Så får vi se etterhvert om flere får muligheten til å nyte båtlivet uten å eie.

Les mer om tjenesten her Plendit.no