2016-03-31-308551b97c795199f78f5285891273363dc2d582 Viknes setter kursen mot Båt & Caravan messen i Ålesund

Storstilt feiring av 10-års jubileum!

Med våren i møte, er det mange som ønsker å realisere den store båt- eller caravandrømmen. Stedet er Sparebanken Møre Arena 1. – 3. april.

Sesongen kickstartes med Båt og Caravan messa, hvor besøkende kan nyte godt av ekspertise fra fagfolkene og ekstra gode tilbud fra to bransjer. Messen er Nord-Vestlandets største messe for båter, motorer og annet maritimt utstyr og arrangeres i hallen for 10. gang. Messen har også egen caravanavdeling med et godt utvalg i bobil, caravan, tilbehør og utstyr. Det blir både innendørs utstillingsarena og flytende utstilling ved bryggene.

Alle som lengter etter sommer får tilfredsstilt lengselen i disse omgivelsene.
Et 10-års jubileum må selvsagt feires og det med storstilt underholdning. Selveste Kjellen fra Klypa tar turen for å ta et oppgjør med bla. bobilturistene og båtfolket slik bare Kjellen kan.

Viktige beslutninger
Publikum strømmer til messen for å se årets nyheter innen båter, motorer, flytebrygger, vannscootere og kajakker. Caravanavdelingen stiller ut det nyeste innen bobiler, campingvogner og tilhørende utstyr. Hele hallen forvandles til en utstillings- og salgsarena for det båt- og caravaninteresserte publikum. Publikum bruker god tid på å se på de ulike båtene og bobilene. De ulike modellene må prøvesittes og studeres. Å se de ulike modellene tar tid, og avgjørelsen må ofte synke litt inn. Publikum får i år derfor muligheten til å besøke messen flere dager uten å måtte betale seg inn på nytt.

Tilbehør og utstyr fra begge bransjer
En viktig aktør på caravandelen er Ålesund Caravan som er en del av Kroken-gruppen, landets største importør av bobiler, campingvogner og caravanutstyr. Ålesund Caravan tilbyr et stort utvalg bobiler og vogner, men vil også ha egen messebutikk med utstyr. Butikken vil bugne av varer innen fritidssegmentet. På båtsiden vil Spectra Marine stille med en stor stand fylt opp med båter, elektronisk utstyr og tilbehør.

Årets båtnyheter
Auto Marine Fosnavåg tar turen til Ålesund og stiller med stor stand og mange flotte båter. De viser bla. frem "European Powerboat of the Year 2016", Axopar 28 Cabin. Båten finnes i fem ulike versjoner og båtserien kan tilpasses hvert enkelt behov. Den innovative båten har fantastiske kjøreegenskaper og er tilgjengelig for flere lommebøker. Auto Marine Fosnavåg stiller også med UtternD77 som byr på både komfort og stil. D77 har plass til åtte personer, og opp til fire soveplasser i kabinen. Båten er utviklet for rask og stabil cruising og gir kraftig ytelse og god sikkerhet. Båten har topp navigasjonsutstyr, ergonomisk utformet pilot- og passasjerseter og passer godt for vannsport og lange båtturer.

Ny norsk båtprodusent
Den nye båtprodusenten AluVenture fra Nesbru i Asker presenterer Aluventure
6500 CC, en havgående kystjeep for 6 personer. Båten er bygget i aluminium med en høy baug som sammen med polycarbonat rute og tak beskytter sjåfør og passasjer mot bølger, vind og regn. Båten er 6, 5 meter lang og fart ca 40 knop. Båten er en kombinert fritids-, arbeids og bruktsbåt laget spesielt for krevende norske forhold. Båten kan besiktiges på standen til Hatløy Maritime.

Kvalitet og komfort i helårsbiler
Publikum som er på utkikk etter ny bobil eller vogn, får se mange flotte modeller av ypperste kvalitet. Bürstner lanserer bla. en helt ny vogn utviklet for helårsbruk og for å takle den nordiske vinteren. Oppgradert design og detaljer gjør det enklere å bruke vogna også om vinteren. Nordic-serien har elektrisk gulvvarme, stor garderobe for tørking av ytterklær og uttrekkbar skiboks.

Under Båt og Caravan, fredag 1. - søndag 3.april er fagfolk fra to bransjer samlet på ett sted, klar til å hjelpe publikum til å ta det riktige valget, enten man drømmer om friheten til sjøs eller på land.

Fakta:
•    Båt og Caravan 1. – 3. april 2016
•    Arrangør: Sparebanken Møre Arena
•    Messeansvarlig: Synnøve Rogne, daglig leder
•    Historikk: Det er 10. gang båtmessen arrangeres og 3. gang temaene båt og caravan arrangeres parallelt
•     Konsept: Temamesse; utstilling av båter, motorer, maritimt utstyr, caravan og tilbehør
•    Antall utstillere: 50
•    Publikum: Forventet besøkstall rundt 6000

Åpningstider:
Fredag  14:00 – 19:00
Lørdag  11:00 – 18:00
Søndag 11:00 – 17:00

Priser:
Helgepass voksen 100, / honnør 50,-
Barn u/16 år: gratis