2016-04-07-fc013d97263b88faefb508c302f803db6648171f Foto Fjordsailing: (tv) François Gabart og Bjørn-Vidar Bårtvedt i et spennende samarbeid og har langsiktige mål om å øke interessen for seiling i Norge.

Fransk internasjonal idrettsstjerne investerer i Norge sammen med FjordSailing!

François Gabart og Bjørn-Vidar Bårtvedt signerer ny avtale i Frankrike, og har spennende planer for norske og utenlandske seilere.

François Gabart, Vinner av Vende Globe i 2013, og skipper på den nye trimaranen MACIF som skal prøve å sette verdensrekord jorden rundt i 2019, har gått inn i et langsiktig samarbeid med FjordSailing som medeier i et felles nyetablert FjordSailing Selskap med Bjørn-Vidar Bårtvedt og Andreas Kleppe.

Å få med seg en av verdens beste og mest profilerte seilere på laget, er en stor ære, og vil utvilsomt også være et positivt innslag for norsk seilsport. Det nye selskapet skal kunne tilby opplevelser for personer som har mulighet for, og som ønsker noe litt ut over normalen.

Selskapet har planer om å bla. skreddersy nybåtløsninger samt eksklusive opplevelser for både norske og internasjonale kunder. Med racing-seileren, teknikeren og ingeniøren François Gabart på laget får FjordSailing en ny dimensjon til sitt allerede erfarne mannskap. Et av de langsiktige målene er å øke interessen for seiling i Norge.

Det som er en lite kjent sport her i landet, har en enorm interesse i bla. Frankrike, England, USA, Australia, New Zeeland med millioner av følgere. Norge er et land skapt for seiling med stolte tradisjoner som det nok kan børstes litt mer støv av.

2016 skal brukes til oppstart og konseptutvikling. Og vi vil parallelt og fortløpende gi ut nyhetsbrev, samt gi dere kontinuerlige oppdateringer fra Gabart sine bragder og rekordforsøk fremover.

Hans neste race er den trans atlantiske regattaen "The Transat", et solo race fra Plymouth, England til New York, USA, før det på returen til Europa skal gjøres et forsøke på å slå single hand rekorden over Atlanterhavet på 5 dager 2 timer 56 minutter og 10 sekunder fra New York til Lizard Point, holdt av Francis Joyon. En distanse på 2280 nautiske mil (eller 5330 kilometer for landkrabber :)

Med et team på 15 mann for å støtte seg med forberedelsene av Trimaranen MACIF mot rekorden jorden rundt i 2019, er det uten tvil en positiv, ambisiøs og travel mann fra toppen i internasjonal seiling, vi nå stifter bekjentskap med.

François har etablert nære tilknytninger til Norge, og ser frem til å bli mer kjent med landet og kysten vår. Det nye selskapet vil kunne ta imot sine første kunder i løpet av året og vil få en egen profil.

Her et lite knippe linker til nasjonal og internasjonal presseomtale og 2 video snutter av Gabart sine prosjekter.