Kragstad AS overtar Beneteau innenbords motorbåter og Monte Carlo.

Beneteau var førstevalget av båtmerker vi har gått å sett på en stund, fortelle Marius Kragstad til Båtsans, og vi setter stor pris på forespørselen vi fikk om å overta i Norge.

Vi overtar fra og med 15 april 2016 og jeg tror dette også er båter som passe godt i Norske farvann og da spesielt på Vestlandet.  På verdensbasis hadde Beneteau en omsetningsøkning på 10 % i 2015. Marius Kragstad forteller at han ønsker å finne en god samarbeidspartner for Vestlandet på sikt.

I dagens pressemelding forteller Kragstad at de lot seg fristet av innovative løsninger.
Fra før har Kragstad AS den norske importøren av Chris-Craft og Boston Whaler. Marius Kragstad har 15 års bransjeerfaring med fabrikker som Nimbus, Storebro og Paragon.

Han mener franske Beneteau kompletterer de øvrige merkene han har i stallen perfekt:
-Beneteau er et merke vi i Kragstad AS har fulgt nøye med på i flere år, og vi satte stor pris på forespørselen om å overta. Beneteau har markedets beste motorbåter i sitt segment, og er innovative når det gjelder design og tekniske løsninger. Dette understrekes også av at de har hatt flere prisvinnende båtmodeller i løpet av de siste årene.

Beneteaus Northern Europe & Pacific sales manager, Basile Camus, gir følgende uttalelse angående Kragstad AS sin overtakelse:
- Vi er veldig glad for å ønske velkommen ombord til det suksessfulle selskapet Kragstad AS. Vi er privilegert som får Marius og hans team til Beneteau familien, og vi gleder oss til samarbeidet. De takker også Aaby Marine for deres flotte arbeid for merke det to siste årene og ønske dem lykke til videre.

Årlig produksjon på 2000 båter
Beneteaus kostnadseffektive serieproduksjon sørger for at de ettertraktede motorbåtene holder et fornuftig prisnivå. Årlig produseres 2000 båter.

Marius Kragstad sier:
- Kjøper man en Beneteau, får man uten tvil svært mye for pengene. Beneteau er ledende i sine segmenter, og er den fabrikken som bygger flest trawler modeller world wide. Store produksjonsserier sikrer høy kvalitet samtidig som prisene holdes nede. For mange er det også et poeng at Beneteau har eksistert siden 1884. Beneteau Group har en årlig omsetning på rundt 1 milliard euro, og den økonomiske styrken gir helt klart kunden trygghet knyttet til support og service.

Demobåter til Oslo i løpet av sommeren
Marius Kragstad har som ambisjon å etablere Beneteau motorbåter som markedsleder i sitt segment i Norge i løpet av de tre neste årene.

Han sier:
- Beneteau er markedsleder world wide, så hvorfor ikke i Norge også? Vi får en helt ny Swift Trawler 30 til Oslo i juli, og den modellen er ypperlig for norske farvann. I tillegg vil vi jobbe aktivt på messer og i øvrige kanaler for å markedsføre båtene maksimalt i et mer langsiktig perspektiv. Jeg tror og håper at våre eksisterende kunder verdsetter Beneteaus kvaliteter, og har store forventninger til egne salgstall i et 3-års perspektiv.