2016-04-20-5bf66a9cfd6991a4f2d0ef357ec0f1bbd53ecd91 Båtene ligger sjelden lenge hos Bergen Marinesenter. Ståle Daae Børnes trives godt i båtmeglerbransjen og kan nå feire 5 årsjubileum

5 års jubileum i Blaauw Gården!

Båtmeglings firmaet Bergen Marinesenter AS ble etablert av gründer Ståle Daae Børnes 27. Mars 2011, og en 1 mnd senere var han etablert i C. Sundts gt. 1.

I løpet av de fem siste årene har han solgt båter til og for flere prominente Bergensere, men i dag er det like mange kunder fra Nord-Norge og Østlandet som bruker den populære båtmegleren.

Hittil i år har han solgt 24 båter og omsatt for ca 40 millioner. Dette er rekord så langt i Bergen Marinesenter sin tid. I fjor omsatte han for 100 millioner. -Ganske utrolig når du daglig leser i avisene om oljekrisen og nedgangstidene, sier han, men det er tydelig at det går bra i mange andre næringer. Snitt størrelsen på båtene han megler er mellom 40 – 45 fot, og båtene går for Finn.no priser, forteller han videre til Båtsans.

Grunnen til at så mange båteiere velger å bruke båtmegler, er å slipper alle telefonene som medfølger rundt et båtsalg. Det finnes så mange som ringer på båtene, som du vet aldri kommer til å kjøpe, men bruker mye av tiden din. Da er det enklere å velge en megler som tar seg av alt. Ofte er det også innbyttebåter involvert, og her har jeg bedre forutsetninger for å gi verdivurdering og videreselge innbyttebåten. I tillegg har jeg et godt nettverk over hele landet, så jeg kan være behjelpelig med alt fra finans, omregistrering, båtplasser, gode servicesentre og vinteropplag langs kysten, for å nevne noe, vi sørger også for trygt oppgjør.

Børnes trives godt i de maritime lokalene som er en byens mest sentrale. Kontoret har nå fått elementer som man finner ombord i båtene han megler. Skrivbord med teakdekke, stålskjerming og blått skipslys. Storskjermer med båter til salgs og 4-5 båter langs kaien. -Her blir du sjelden ensom, det er alltid noen som kommer innom for å slå av en prat, forteller han.

Han har aldri angret på valget om å stå alene, uten å knytte seg til en produsent eller et fast båtmerke. -Men det har ikke manglet på tilbud, forteller han, som mener at mye av integriteten hans er å være uavhengig.

5 årsjubileet blir ikke feiret ennå på grunn av høy aktivitet, men som alltid skal Børnes til Tysnefest i juni. Her skal han ha sin faste ”båtmesse” for 10. gang, og da blir det nok ”festelig”, avslutter han smilende.