Lanserer Marex 310 Sun Cruiser!

Marex Sun Cruiser ble bygget i ulike utgaver fra 1988 til 2015, og har vært en stor salgs suksess for Marex. Den nye utgaven får sin verdenspremiere på ”Båter i sjøen” i september 2016

Av de tre forskjellige utgavene har hele 630 blitt bygget. Nå kommer den endelig i helt ny utgave, forteller Marex i en pressemelding. Grunntanken er den samme, men alt har blitt mye bedre.

De forteller videre at nyheten blir en flott ferie båt- og dagsturbåt i et. Det er gjort plass til en meget stor sittegruppe ute med plass til 10 personer rundt bordet, som raskt kan bygges om til en stor solseng på flotte soldager.

I kjøreretningen er det dobbelsete foran kjørekonsollen og et sete på babord side. Styrekonsollen på 310 Sun Cruiser har en ergonomisk utformet og ukomplisert dashbord, med plass til en stor plotter. Skroget er lett planende og bygget for singel motor på drev.

Badeplattformen er romslig og har som de andre nye Marex,  store oppbevaringsboks for fendere og annet utstyr, som også vil fungere som et akterdekk med en fin sitteplass for morgenkaffen. Sidedekkene har vi laget ekstra store for enkel og trygg adkomst til baugen.

Ved døråpningen ut til cockpit har de plassert et romslig pantry med alle fasiliteter og åpent tak. På grunn av plasseringen og den store døråpningen opp til cockpit vil det være matlaging akkurat som ute og dører til kabinene gjør avdelingen helt separat. Byssa har en mengde skuffer og skap for oppbevaring av alt kjøkkenutstyr og en kjøleboks på hele 170 liter.

Under dekk har de også to store doble lugarer, og i den romslige forkabinen er det full ståhøyde på 1.91 cm, og en stor dobbelkøye.  I den senterplasserte midtkabinen er det også godt med plass. Sengen er 160 bred og har rikelig med luft og utsikt over vannet fra sengen.

Toalettet plassert mellom begge kabinene på styrbord side. Her er det tilrettelagt for lett å kunne dusje.

Smart kalesjeløsning
Marex jobber kontinuerlig med å komme frem med smarte nye kalesjeløsninger. Naturligvis også denne modellen. Over cockpiten, er det to store skyvetakluker med kalesjeduk fremover og bakover. Sidene av kalesjen går i skinner i taket og trekkes ut av to kalesjegarasjer på hver side av targaen. Man lukker hele båten på under 1 minutt. Selvfølgelig også muligheter for 300 watt solcellepanel på toppen

Tekniske data Marex 310 Sun Cruiser:
Skrog type: Hel planende skrog
Lengde: 9.46
Bredde: 3.24
Dybde: 1.07
Vekt, tom båt: 4500 kg
Senger: 4 + ( 2 )
Diesel tank: 500 L
Vann tank: 280 L
Septik tank: 150 L
Batterier: 3x 95 Ah + 1x 95 Ah
Bredde sidedekk: 25 cm
Sitteplasser: 8-10 personer
Srørrelse forkabin: 1.55 x 2.10 m
Størrelse midt kabin: 1.60 x 2.00 m
Ståhøyde under kalesjen: 2.12 m
Ståhøyde forkabin: 1.91 m
Ståhøyde midtkabin: 1.91 m 
Ståhøyde toalett: 1.92 m
Fart: Kommer an på motor størrelse. ca 25-30 knots
CE Category: B