2016-04-22-18cdf53440f23983a3fdd803dabde52f95373cf3 Bente Ottesen var den som trakk det lengste stået, da det var meget stor pågang til stillingen. Vi fikk 96 søknader på stillingen, og veldig mange var meget godt kvalifiserte

Gleder seg til å ta fatt på jobben i Redningsselskapets Region Vest!

Endre Ytreland var klar i sin tale. ”Ja, jeg ønsket meg en mann i 30 årene men endte opp med en dame på 50 år”.

Hva sier du til det Bente? - Det velger jeg å ta som et stort kompliment og jeg tenker at Endre har gjort et klokt valg, sier en lattermild Bente.
 
Hun ser på Redningsselskapet som en av de mest attraktive humanitære organisasjonene og kunne få  jobbe for. Bente Ottesen, som er nyansatt i RS Region vest, mener hun vil passe godt inn. Hun forteller at det som tiltaler henne aller mest er at dette er en utfordrende, variert og meningsfull jobb. 

Jeg ønsket meg ikke en tradisjonell 8 til 16 jobb og det har jeg allerede erfart den korte tiden jeg har vært her at det definitivt ikke er. Jeg føler at jeg har et ekstra gir og det har jeg lyst å bruke på Redningsselskapet og da spesielt innenfor frivilligheten, forebygging og bidra til å gjøre Redningsselskapet enda mer synlig.

Jeg vet at forebygging koster penger og Redningsselskapet trenger midler for å opprettholde den livsviktige beredskapen for å trygge hele norskekysten sier en engasjert Bente som gleder seg til å ta fatt på den  jobben også. Det som er viktig for meg nå er først og fremst å bli kjent med alle de flotte menneskene i RS og ikke minst lytte og lære og skape gode relasjoner både til de frivillige, de ansatte og næringslivet.
 
Bente har bakgrunn fra bank og finans og fra idrett. Hun har en mastergrad i ledelse fra BI. Hun er kanskje mest kjent for den jobben hun har gjort for IL Sandviken som en av pionerene for kvinnefotballen både lokalt og nasjonalt.  Bente har også vært i Ghana og jobbet som frivillig hvor hun var leder for en fotballklubb.
 
- Vi er veldig glad for å få Bente med på laget. Hun har lang erfaring fra arbeid med frivilligheten som kommer til nytte i jobben sier Regionleder Endre Ytreland.  Redningsselskapet er en organisasjon som er avhengig av støtte fra næringslivet og private, så hun må også samarbeide godt med disse.

- Vi jobber mot visjonen vår at Ingen skal drukne. Dette legger føringer for hvordan vi skal jobbe og hva vi skal prioritere. Bente møter nok en hverdag med meget høyt tempo og vil hun vil få mange utfordringer. Hun er min høyre hånd i all vår virksomhet.  Vårt formål om å redde liv, berge verdier og drive ulykkesforebyggende arbeid.

- Skøytene våre er på vakt hele døgnet året rundt og vi på land skal legge forholdene til rette for dem. Dette gjør vi ved å gjennomføre sommerskoler, kjøre lille Elias, ha Forebyggende seilas med mer slik at folk kan ferdes ved og på kysten på en trygg måte. Det viktigste av alt er at folk bruker sjøen til aktiviteter for det gir så utrolig mye tilbake.

- Bente har allerede vært med på miniturne i Sogn og Fjordane. Her markerte vi to dager til ende at styrhuset på RS Simrad Færder er oppgradert til nesten 4 millioner kroner. Denne uken er det ordførerbesøk på Stord og etablering av nytt Ung lag som står på planen, avslutter Endre.