2016-04-25-966c284e60081614b1933b8b8f8b574139269c4f Steinar Alvøen har selv kjørt aktivt og tar sikkehet på alvor når det kommer til utleie. Her er 3 av scooterne som er til leie sålangt.

Alvøen Båt- og Vannscooterutleie!

Gründer Steinar Alvøen mener tiden er inne for båtutleie i Bergen og satser friskt med 4 båter og 5 scootere i det nye utleiefirmaet.

Jeg har gått å tenkt på dette i mange år, forteller han til Båtsans, men først idag har jeg det meste på plass. Vi er godt innarbeidet med det nye merket, som vi startet med i 2014, og har vår egen ”hoffleverandør” på vannscooter.

Alvøen Marina er den nye forhandler av Evinrude motorer, Nordkapp og Sting båter i Bergensområdet, og etter et innkjøringsår i 2015, ser 2016 ut til å dobles. De har allerede, så langt i år, levert ut 15 båter til nye kunder. De ble den 5 beste Evinrude forhandler i Norge i 2015, og har som målsetning å bli best i år.

På vannscooter er det Sea-Doo som gjelder for Alvøen og det er Bilskadesenteret i Bergen som levere og garanterer for at her blir minst mulig nedetid på utstyret, forteller han.

Alvøen er helt sikker på at det er et utleiemarked på lik linje med bil og motorsykkel.  Spesielt på vannscooter tror jeg det kan være mange som har ønsker og leie å prøve ut dette, sier han til Båtsans. Når jeg spør om sikkerhet og konsekvenser, er han ganske bestemt på at her skal det ”passes” godt på. ” Vi har 20 års aldersgrense på de minste scooterne, og 25 på de største”.

-Det blir gitt all opplæring til de som skal ut for første gang, og de gjøres godt kjent med regler for vannscooter. Skulle noen misbruker tilliten å kjører uvettig, blir det ikke mulig å leie flere ganger, sier han. Scooterne er forsikret, men du må ha egen personforsikring.

Når det gjelder båt, regner han med at det også er noen førstegangs brukere her, som gjerne ønsker å teste båtlivet. Kanskje kan det generere nybåtsalg, om de blir helfrelst.

Utleiebåtene er skjærgårdsjeepen 610, som er årets nyhet i 2016 fra Sting. Den populære 535 Pro, som er en stabil selvlensende båt med gode kjøreegenskaper og daycruiseren Sting 610DC. Han har også en Nordkapp Noblesse 655 i sortimentet.

På alle båtene er båtførerbevis påkrevd – og 25 års aldersgrense, unntatt Sting 535 Pro, den har 20 års grense og båtførerbevis påkrevd.

Prisene er heller ikke ublu. Ønsker du å leie eksempelvis Sting 535 for en helg, koster det kr. 3 500,- og den minste scooteren ligger på kr. 2500,- pr dag. Da har du ubegrenset kjøring, men må fylle drivstoff selv, ved innlevering. Marinaen hvor båtene og scooterne ligger på sjøen, er like utenfor Bergen, på Håkonshella. Det er også mulig å hente scooteren på henger å kjøre den til en slipp, hvor du selv kan velge hvor du skal starte fra, om ønskelig.

Se båt og scooterne hos Alvøen Båtutleie her