Bilskadesenteret i nye lokaler!

Vi har flyttet til beste Vestkant, smiler eier og daglig leder av bedriften som er kåret til Dealer of the year og Premium Dealer for vannscootermerke SeaDoo, de siste tre årene.

Ja, Stig Hatlestad startet for 29 år siden, og har bygd opp familiebedriften til en solid og trivelig arbeidsplass for 8 personer. På Leirvikflaten i Godvik, like utenfor Bergen har de flyttet inn i flotte nye lokaler. Her er showrom for markedets mest populære vannscootere og ATV’er.

SeaDoo har 80% av det Norske markedet, og vannscooter fikk en skikkelig boost i 2014. Da ble det lovlig å kjøre vannscooter igjen, og med hk avgiften som forsvant, samt tidenes sommer tok markedet helt av. Vi leverte over 100 maskiner og støvsugde markedet, minnes han. Det ble et lite vakuum som vi tok med over i 2015, men vi endte med 162 leveringer.

Hittil i år har vi solgt ca 90 enheter, og det på årets 4 første måneder. Han kommer med en liten advarsel til etternølerne som venter på finværet. - Vi kan fort gå tom for de mest populære modellene. Vårt beste salg er fra mars til april, så kommer du for sent kan du risikere å møte tomme hyller.

Tomme er ikke hyllene i dag, og i det flotte showrommet kan du handle alt fra flytevester, klær og annet man trenger til vannscooteren. Ja her er det flott, og kort vei hjem, smiler han. Men hovedgrunnen til at vi flyttet er at vi vokste ut av de gamle lokalene på Nesttun. Han tar oss med på en omvisning, og viser at alt er tilrettelagt for kundene. Godt med parkering, egen klargjøringshall, verksted for selve hovedgeskjeften, som er bilskadereparasjoner, og godt med lagringsplass til hengere og flytedokker.

Han forteller at kundegruppen er fra 10 – 70 år, og selv har han alltid med seg en vannscooter eller ATV på ferietur med familien. Selv til Sverige kan scooteren henge bakpå, for så å utforske skjærgården der vi er. Om han ikke tar den med på ferie, bruker han den gjerne på langtur i Vest. Helt til Kalvåg i Bremanger, tok vi en tur, forteller han. Da kjørte vi fra Bergen til Askvoll, videre til Knutholmen i Kalvåg, og på returen tok vi et stopp i Eivindvik. En kjempetur, og i går var vi en hel gjeng som tok turen til Bekkjarvik om ettermiddagen.

Selv har Hatlestad kjørt aktiv, og er fremdeles med i Hjellestad Jetski klubb, så han vet hva som er viktig innen sikkerhet. Dette presiserer han alltid ved nysalg, spesielt når det er ungdommer involvert. En vannscooter går ”fryktelig” fort, og da må du være våken, spesielt om dere er flere som kjører sammen. Den typiske nybegynnerfeilen er at man ikke følger godt nok med på dem som kjører bak deg og på siden. Du må være ytterst forsiktig i slike tilfeller, påpeker han. Han kjører alltid med flytevest og hjelm.

Junior på 10 år er også ivrig kjører og har fått sin egen Spark, den får han kjøre sammen med far, i kontrollerte omgivelser. Etter 18 år som aktiv kjører for Hjellestad Jetskiklubb kan det jo være far etter hvert får en konkurrent, men det vites ikke idag. Men for de som ønsker litt vannscooter/jetski show, kan de komme til Store Lungegårdsvann 28-29 mai, da arrangeres Bergen Grand Prix 2016 (NM Runde 1).

Mer om Bilskadesenteret og deres utvalg kan du lese her.