2016-05-11-b7131e6c2d0181541c96b0f4d6b8cc8adcf09302 På nybåt er det Bavaria som gjelder, men når det kommer til brukt selger de gjerne en Beneteau som på bilde. Her fra deres brygger på Grasholmen utenfor Stavanger

Lever på brukt i starten!

Flow Marine forteller at de er kjempe fornøyde med at de våget å satse, selv om det var litt skummelt å starte nytt båtfirma på Vestlandet i disse tider.

Oljekrise, oljekrise, ropes det høyt,  og da startet de nytt båtfirma. Flemming Brun Henriksen, som sammen med W-Yacht AS er grundere bak Flow Marine AS, innrømmer at det var tøft. Oljekrisen blir stigmatisert og hindrer gjerne folk i å satse i enkelte bransjer. Flemming gir nå en positiv status på hvordan oppstarten for dem har vært.

11 solgte brukte seilbåter etter at de etablerte firmaet i februar 2016.
- Vi har satset på bruktbåter etter at nybåtsalget stoppet opp for oss på Vestlandet. Bruktbåtsalget derimot er veldig bra, og Flow Marine har til nå solgt 11 brukte seilbåter.  Målsetningen vår var å selge en nybåt pr måned og en bruktbåt pr måned. Erfaringen derimot etter at vi startet Flow Marine er en brukt båt solgt  pr. uke og en nybåt på tre måneder.

Flemming har ikke gitt opp nybåtsalget, selv om de i dag lever på brukt. Han sier til Båtsans at han tror nybåtsalget vil endre seg til neste år, når «oppsigelser i oljebransjen er over». Mange i «Oljehovedstaden» har fremdeles penger til å kjøpe båt, og med så mye bra innen nyutvikling av seil- og motorbåter, kommer nok kundene på nybåt også i 2017, avslutter han.