3 fjorder 3 timer!

Fra Bergen til Florø i Ibiza 801 Sport Cab, og den skuffet ikke når vi krysset de store fjorder i Vest. Sognefjorden, Buefjorden og Stavfjorden i 45 knop.

Når Helge Duus laget den vestfrie båten på det magiske målet 801 var han lettere frustrert over vestpåbudet. Båten han produserte er langt fra frustrert, den er gjennomgående solid.

I typisk vårvær på Vestlandet tok vi skjærgårdjeepen gjennom fjordene fra Bergen til Florø på 3 timer. På hekken hadde vi 300 hk Yamaha, som maler fint uansett turtall. Det finnes ikke vibrasjon i båten, og bak vindskjermen sto vi eller satt lunt hele seilasen, selv om det stort sett regnet helt til vi lå fortøyd i Florø.

Vi hadde følge av Ibiza 760 Touring som også imponerte fører av den, Raymond Holgersen hos Nye Norske Båtsenter. Han tok turen med, for å bli kjent med båtene de er blitt forhandler til i Vest. Hans umiddelbare reaksjon etter 3 timer var; ”Denne hadde jeg lett gått fra Bergen til Sørlandet med”.

Ibiza er en av de få helnorske produsentene som finnes igjen i landet, og i disse dager er nok Helge Duus glad for at han ikke flagget ut. Han er så absolutt konkurransedyktig med de utenlandskproduserte, og båtene passer godt til Vestlandet med sine gode sjøegenskaper.

Kvaliteter kan vi bekrefte båtene har, og det er ikke noe problem å krysse de store fjorder i vest i relativt høy fart (fra 26 – 45 knop). Selv om sjøen rusket seg litt til, var det små reduksjoner vi foretok. Båten 801 er en stor skjærgårdjeep med 2 behagelige seter ved førerposisjon. Førerposisjoner er plassert så pass langt bak i båten og dermed ble vi godt skånet når vi traff bølgende hardt. Du kan velge om du vil stå eller sitte, da sittesete kan løftes opp.

Helt akter er en sittebenk og i baugen har du sittebenk sentrert, som igjen gjør at du lett kan stå å fiske langs sidene og baugen. Det som slår meg som meget positivt er alle de solide rekkene, stålkonstruksjonene rundt vindskjermen og kalesjefestene. Det fungerer som håndtak i tillegg til dem man allerede har. Du har hele tiden et sted å holde deg fast om nødvendig, og det har man jo somregel når store fjorder skal kysses.

Båten har godt med stuveplass og to personer kan fint overnatte i den. Her er en anvendelig lugar med sjøvannstoalett under styrekonsollen.  Pantryseksjonen er praktisk plassert mellom konsollen og sofabenken akterut. I pantryen er det vask, kokeapparat, kjøleboks og stuverom. Båten er nok ikke tenkt som langturbåt, men du kan trygt kjøre langt med denne, for sjø tåler den og en weekend går det helt fint an å tilbringe her.

De fleste velger nok båten som fritidsbåt, hjemme eller ved hytten, og da har du fått deg en meget solid båt.

Båt nr 2 i følget, Ibiza 760 Touring er weekendbåten du fint kan gå på ferie med. Den er praktisk utnyttet og en meget sosialbåt. Flere mener kalesjebåt ikke passer på Vestlandet, men der er undertegnede helt uenig. De få fine dager vi har, da må man ha åpen båt.

760 har en stor salong som kan omgjøres til solseng. 3 stoler i fartsretning, pantry og soveplass til to i kabinen. Her er også separat toalettrom, med vask. Vi kan være enig i at ”Dette er en voksen weekendcruiser med allsidige og sportslige sjøegenskaper”.

Flere bilder fra båtene kan sees hos produsenten her

Eller tidligere artikkel fra baatsans.no her

TEKNISKE DATA Ibiza 801 Sports Cab
•    Lengde: 801 cm
•    Bredde: 280 cm
•    Vekt uten motor: ca. 1800 kg
•    Vekt inkl motor og utstyr: ca. 2180 kg
•    Motor: 200 - 350hk utenbords
•    Drivstofftank 220l

Tekniske detaljer Ibiza 760 Touring
•    Lengde: 760cm
•    Bredde: 280cm
•    Vekt uten motor: ca 1700kg
•    Vekt inkl motor og utstyr: ca 2050kg
•    Motor: 200 - 300hk utenbords

Se flere bilder fra produsent her