Leken og allsidig Bow-rider!

Det var så vidt vi fikk Sjur Kathenes utav de travle butikklokalene for å ta en liten testtur i en av de nye båtene fra sortimentet til Finnmaster, Aluminiumsbåten Husky R7.

I strålende solskinn er det en perfekt dag for demotur i en Bow-rider. Daglig leder på Yamahasentret i Bergen tar oss med ut på Byfjorden for å oppleve nyheten.

Det er produsentene bak det populære merket Finnmaster, som har hevet seg på ”Aluminiumsbølgen”.  Det skal man ikke kimse av, for nå har de laget en solid konkurrent til de mer etablerte ”Finnene” på markedet.

Husky ble første gang presentert i 2015 og har rukket å komme i en serie på R6, R7 og flaggskipet R8. Vi reiste ut i den mellomste, med 200 hk Yamaha på hekken, og jeg kan love det ble en herlig opplevelse på sjøen.

Båten har fantastiske stabilitet i sjøen og selv om den ikke veier mer enn litt over et tonn, lå den fast og meget støtt i sjøen. Du fikk en følelse av at du kjørte mye større båt enn du faktisk gjør. Sjøegenskapene var imponerende og den var morsom å kjøre.

Når det gjelder innhold og rom i båten er det tydelig at her har designeren vært på jakt etter de praktiske løsninger. Selv har produsenten valgt å kalle konsept ”Smart Design”. Et uttrykk vi godt kan være enig med. Det er egnete rom til å stue bort fender, kalesje og putene kan lett vippes opp, uten at man må tråkke på dem. Du trenger heller ikke løfte puten vekk når du skal ned i oppbevaringsrommene, de er tilpasset lokket og henger fast.

Bak vindskjermen sitter du lunt og det er to behagelige stoler i fartsretning, en på hver side og bakenfor dem, en U-sittebenk, som kan omgjøres til solseng. Foran vindskjermen i baugen er det ikke benker langs bauen, noe som gjør at båten egner seg særdeles godt til å fiske, eller foreta andre vannaktiviteter. Det går også en rekke langs hele baugen som gjør sikkerheten god.

Dette er en perfekt landstedsbåt, på grensen til det sportslige, og med alle de gode elementene for trivsel på sjøen.

Mer info om båten og pris får du hos Yamahasenteret i Bergen

Teknisk info:
Lengde    6,45 m
Bredde    2,33 m
Vekt    1055 kg
Motor    130-200 hk
Personer    8
Ce-kategori    C
Skrogvinkel    19°
Aluminium tykkelser:   
Bunn    4,5 mm
Akterspeil    4,5 mm
Motorbrønn    3 mm
Bunnsjelke    4 mm
Kjøljern    6 mm
Side    4 mm
Material    Aluminium 5083