2016-07-05-5c189a9af76a241817b08d47c83ccdabba50aa03 Bilde Kartverket: Mitt turkart er nå oppdatert med sjøinnhold, koordinater og stinett.

Hent og print ditt eget turkart!

Turfolket langs kysten fikk ønsket sitt innfridd. Nytt er at du kan planlegge padleturen med mitt turkart fra Kartverket, som er oppdatert med sjøinnhold, koordinater og stinett.

Kartverket tar friluftsfolket på alvor, og har nå oppdatert Mitt turkart med sjøinnhold, koordinater og fremhevet stinett etter tilbakemeldinger fra publikum. Det nye med oppdateringene er sjøinnholdet, som gjør at kano- og kajakkpadlere kan planlegge turene sine langs kysten.

Men det er viktig å være oppmerksom på en ting:
- Mitt turkart skal ikke brukes til navigasjon. Skal du ut med båt er det sjøkartet som gjelder – ikke Mitt turkart. Turkartet med sjøinnhold er en førsteversjon, og skal kun brukes til kajakk, kano og robåt for å vite hvor dypt det er utenfor hytta ved sjøen, sier Kristian Kihle i formidlingstjenesten i Kartverket.

Populær tjeneste
I tillegg til sjøinnhold er det også lagt inn koordinater og en mulighet for å fremheve stinettet på utskriften av Mitt turkart. På den måten kan brukeren nå lese koordinatene på turmålet, legge en kompasskurs eller planlegge turen ved hjelp av stiene. Du bestemmer hva som skal være midtpunktet i kartet og printer det ut selv.

-Mitt turkart topper listen over de mest etterspurte tjenestene våre, og vi har nå gjort forbedringer basert på tilbakemeldinger fra publikum. Nå er det turfolket langs kysten som fikk ønsket sitt innfridd. Det fine nå er at turfolk som skal ut i kajakk selv kan skrive ut kartet for sin egen padletur i målestokk 1: 25 000, enten de vil planlegge ruten sin hjemmefra eller ta med seg sin egen lille kartbok før de går til sjøs, sier Kihle i Kartverket.
Han sier at tilbakemeldingene fra turfolket så langt er gode, og at de er fornøyde med kvaliteten på kartet.

30.000 nedlastinger

Siden lanseringen av Mitt turkart i februar har det blitt gjort 30.000 nedlastinger av Mitt turkart.
-Bare i mai ble det gjort 5000 nedlastinger av Mitt turkart, og det før sommeren har begynt, sier Kihle.

Han tror Mitt turkart når en stadig større målgruppe, og at Kartverket jobber kontinuerlig for å forberede kartinnholdet.

- Oppdager dere feil og mangler kan dere bruke Kartverkets tjeneste www.rettikartet.no for å rette opp innholdet. Det vil ta cirka 14 dager før innholdet er oppdatert, sier Kihle.
Mitt turkart tilsvarer Kartverkets kartserie «Norge 1:50000» med ferske, ukentlige kartdata hentet fra

Kartverkets databaser.
Mitt turkart finner du på:
www.norgeskart.no/turkart

Kilde: Kartverket