2016-08-26-ca0592a16f75d94c8987166beb5f1b31f78cf372 En av verdenspremiere båtene er Marex, med sin 310 Sun Cruiser

Sjøen for alle 2016!

Årets båtmesse på sjøen i hovedstaden er virkelig verd en ekstra titt og ikke minst besøk. Det bugner av spennende premiere båter, i både stort og smått.

35 seilbåter, luksusbåter i 20 millionersklassen, vannscootere, husbåter, banebrytende norsk design, teknologiske innovasjoner og miljøvennlige båter som gjør sitt inntog i båtbransjen.

- Årets båtmesse på Aker Brygge blir en omfangsrik messe med noe for enhver smak og ethvert behov. 
Vi håper og tror vi har satt sammen en messe som vil pirre alle båtinteresserte. Aker Brygge vil denne langhelgen bli omgjort til en stor båtfestival til glede for store og små, sier Hege R. Ousland som er messeansvarlig for Båter i Sjøen.

Trenden har snudd. Nå vil folk også ha store båter.
Dommedagsprofetiene ser ut til å ha slått feil og trenden har snudd for båtsalget. I fjor var det en god utvikling i salg av båter i små og mellomsegmentet. Forhandlere av større båter rundt om i Norge forteller nå at kundene er på vei tilbake – lav rente og rekordantall av nordmenn som tar Norgesferie er noen av årsakene, sier Leif Bergaas i Norboat.

Norboat, Båtbransjeforbundet i Norge har gjennomført en kartlegging av båtsalget blant en rekke av sine medlemmer. Svarene er oppløftende, og særlig opplever de som selger større båter en økende pågang.

-    I 2015 snudde det for båter mellom 4-8 meter, men nå viser det seg at folk også vil ha større båter. Forhandlere av kjente merker som Viknes, Targa, Princess, Windy, Marex, Bavaria og Saga forteller alle at de opplever økende pågang og salg, sier Bergaas.
Også den kjente seilbåtimportøren Heitmann Marin merker økende interesse for sine Jeanneau motorbåter som er nye i sortimentet.

Turistnæringen melder om rekordår, og at interessen for Norgesferie aldri har vært større. At flere nordmenn velger å feriere i Norge bidrar positivt til båtsalget.

-    Selv om noen bransjer i Norge opplever vanskelige tider, er det andre som går veldig godt. Samtidig er renten lav og interessen for å feriere i Norge er stor. At Norge oppleves som et prisgunstig og trygt feriealternativ har en positiv påvirkning på båtsalget, sier Bergaas.

Båtsans blir selvsagt tilstede, for å dekke båtmessen og presentere for leserne hva vi kan forvente av båtsesongen 2017.