Bavaria’s nyhet på motorbåtfronten imponerer!

Her har verftet virkelig tenkt nytt – dette er en motorbåt som har det beste fra seilbåt, men den er uten seil, så kanskje er det en selvmotsigelse?

Men nei, det synes ikke vi, her er det mange spennende og nytenkende løsninger. Du mangler riktignok seil, men er du en seiler som er lei av å trekke i tauene og vente på vind, så har nyheten alt du trenger. 

Det er Bavarias salgssjef i Norge, Claes Eliassen, som tar oss med gjennom båten. Han forteller at målgruppen de vender seg mot, er tidligere seilere. Men de kan helt klart treffe flere enn målgruppen med denne båten. Den er minimalistisk, tar inn alle elementene på sjøen med de åpne flatene og løsningene.

Båten er bred, sosial og med store vinduer, samt en førerposisjon som setter kapteinen i ”høysetet”. Et helt nytt konsept. Båten har seilbåtskrog uten den dypeste kjøl, den stikker med andre ord bare 1,10 m ned. Men skroget gir deg god styring, og farten med Volvo Penta D4 300 hk, marsjer fint i 9 knop..

Igjen nett som i seilbåten med god vind. Prisen er heller ikke å kimse av – Rundt 3 millioner, da har du en topp båt.

Men tilbake til Seil/motorbåt -
”Jeg leter etter kjøleskapet, og finner det ikke i den flotte pantryen? Plutselig går det opp for meg, ja, jeg er jo i en "seilbåt" og da finner jeg den, på disken.  Den er rikelig stor, nett så på seilbåten. Videre kan man se mange smarte løsninger, og jeg undrer på hvorfor ikke motorbåtprodusenter har tatt litt mer etter dette før.

Noen vil nok rynke på nesen, spesielt i en bransje hvor man er opptatt av at alt skal være som det alltid har vært. Derimot skal vi rekruttere ungdommen og tenke litt nytt så er dette spennende. På årets ”Båter i Sjøen” , er det ikke bare Bavaria som gjør det, men de gjør det mest.

Se bildeserie på Baatsans.no og vurder selv.

Uten tvil et morsomt og mye.. båt… for pengene prosjekt... 9 knop er kanskje litt lite for noen, men ikke for seilbåtfolket…