2016-09-20-796a71c288b5ca65837fef1be5f46a82f01e729a Arkivbilde av den proffe gjengen fra Pronav (fv) Hanne Mathisen Skailand, Torgeir S. Andersen, Ola Mathias Johannessen (Høcom) og Valentin Svelland. Pronav skal satse videre på merkevarene de har i fritid, som Fusion, Zipwake og McMurdo

NAVICO STARTER MED DIREKTE DISTRIBUSJON I NORGE

Den ledende produsent av maritim elektronikk går fra å distribuere gjennom ProNav AS til å distribuere direkte til kundene.

Navico, som er morselskapet til Lowrance®, Simrad®, B&G® og GoFree®, kunngjorde i går at de, fra og med 1. januar 2017, kommer til å distribuere direkte til forhandlere i Norge i stedet for å distribuere gjennom den norske distributøren ProNav AS.

"Vi vil gjerne takke ProNav AS for den gode jobben de har gjort med å distribuere og tilby service for merkevarene våre i Norge de siste åtte årene", sier Leif Ottosson, administrerende direktør i Navico. "Vi har ambisiøse planer for veksten av produktene og merkevarene våre i Norge, og vi har som mål å samarbeide tettere og mer omfattende med kundene våre for å levere produkter og oppfylle deres service‐ og markedsføringsrelaterte og tekniske behov."

Navico og ProNav AS kommer til å jobbe sammen de neste månedene for å sørge for at overgangen påvirker den nåværende driften så lite som mulig. Den nye organisasjonen får base på Egersund‐kontoret vårt. Frem til overgangsdatoen kommer ProNav AS til å fortsette å betjene alle bestillinger og serviceforespørsler, inkludert returgodkjenninger. Fra januar 2017 kommer Navico til å ta seg av alt salg og all kundestøtte.
 

Marianne Gravdal hos Pronav forteller at de har naturligvis visst dette en stund, og har blitt nødt til å redusere staben deres, en utrolig trist avgjørelse.
 
- Dette betyr også at vi ikke kommer til å ha produkter i det laveste fritidsbåt segmentet fra 2017, men satser enda mer mot det profesjonelle og semi-profesjonelle. Vi skal selvsagt satse videre med de andre merkevarene vi har i fritid, som Fusion, Zipwake og McMurdo. På den proffe siden satser vi videre med JRC, Alphatron og Intellian, og kanskje får vi nye spennende produkter etterhvert.