2016-09-26-829d7116973ce7f80966cfba1999285f91294894 Leif Bergaas er en velkjent mann i bransjen og har bred og lang erfaring både fra forhandlersiden og fra produsentsiden. Bilde fra Båter i Sjøen 2016

Norboat forlenger med Daglig leder i 3 nye år!

Leif Bergaas fortsetter å ha hovedansvaret for den videre endringsprosess i Norboat AS, og det blir nok travelt for ham fremover.

Baatsans treffer daglig leder i Norboat Leif Bergaas under båtmessen ”Båter i sjøen” på Aker Brygge. Han er en velkjent mann i bransjen og har bred og lang erfaring både fra forhandlersiden og fra produsentsiden. Leif Bergaas er godt fornøyd med  bli tilbudt forlenget kontrakt, og det passet han godt med 3 nye år. Det var knyttet litt spenning til utlysningen av stillingen som daglig leder Norboat gjorde tidligere i sommer, men nå har de landet på en god avtale for alle parter.
 
«Styret har vært gjennom en grundig prosess med bemanningsbyrået Mercuri Urval og har landet på en noe mer langsiktig løsning, sier Norboats styreformann advokat Einar Heiberg. Norboats strategiplan har nå hovedfokus på mer medlemsrettet arbeid, samtidig som Norboats egne messer Sjøen for Alle og Båter i Sjøen skal ha fullt fokus for befeste posisjonen som de ledende utstillinger i Norge

Messerapport Båter i Sjøen etter de første dager:
Leif Bergaas synes de har lykkes så langt, vi har fått meget god pressedekning, både i TV og den skrivende presse, samt en kraftig økning i publikumsbesøk. Årets messe hadde også  hele 54 nyheter, verdenspremierer og norgespremierer. Flott vær og god stemning bland utstillere og besøkende hjelper også på. Messen har en sentral og god beliggenhet og rammende rundt fremstår som meget gode.

Når Norboat ikke arbeider med messer er det blant annet fokus på å tilrettelegge til et godt fritidsbåtliv. Regjering vil gjøre det enklere å drive med fritidsliv, og her er båt en viktig fritidsfaktor for veldig mange nordmenn. Vi ønsker selvsagt å være med til å påvirke når de skal utarbeide en veiledning om helhetlig planlegging i sjøområdene.

Vi ser i dag at båt må få en større del av ”fritidslivkaken”. Bare å tilrettelegge for flere bøyer i uthavnen, og få fjernet ulovlige stengsler i strandsonen. Det er det mye som går inn under båtlivet, og ikke alt er motorisert. Nye aktiviteter som kitesurfing og stand up padling blir stadig mer populært og i tillegg ser vi at stadig flere bruker kajakk. Andre ting kan være tilgjengelighet av drivstoff fylling langs kysten. Skal vi ha et aktiv båtliv, må vi også ha fyllestasjoner.

-Vi var på en båttur inn til Nærøyfjorden i sommer. Der fant vi kun en stasjon inne i Sognefjorden og det var i Balestrand, der kunne vi fylle avgiftsfri diesel til kr. 14 pr. l, rister han oppgitt på hodet. Det er jo ikke akkurat god tilrettelegging for båtlivet.

En prioritert oppgave er medlemsservice til våre medlemmer i Norboat,  Vi arrangerer møter, vi tilbyr en rekke kurs, har gode autorisasjonsordninger som bidrar til å utvikle til et trygt og sikkert båtliv. Vi er også enige i at et obligatorisk båtregister vil gi en bedre oversikt over norsk fritidsbåtpark.

Når det gjelder vestsaken, så skal innhentete rapporter evalueres av Næringsdepartementet i høst.
Akkurat nå tror jeg at det ikke blir noen endring på loven. Jeg har en oppfatning av at man må få et bedre grunnlag for å konkludere om påbudet har noe for seg eller om det må endres.

Bergaas trives godt med bransjens utfordringer, muligheter og utvikling og  Norboat har mange spennende oppgaver foran seg de kommende år.  Et sterk bransjeorganisasjon er viktig for å fremme båt og båtliv og bidra til en positiv og bærekraftig utvikling av bransjen avslutter Bergaas. Norboats messer «Sjøen for Alle» og «Båter i Sjøen» er ikke bare en salgsarena for bransjen men også et sted der båt og båtliv blir satt i fokus og en møteplass for båtinteresserte, media og bransjens ulike aktører.