2016-11-16-7301e585a2079f6553df69ce329cf19300298584 Bilde Sunseeker.com - Suksessen startet med en av deres første båter, modellen Sovereign 17 fot i 1971, etterfulgt av Sovereign 20.

Båtbygger prisen 2016!

"The Boat Builder Award" er kun delt ut 2 ganger, men den nye prisen er allerede en av de høyest rangerte i bransjen. I år vant Sunseekers sjef Robert Braithwaite den gjeveste.

Mye av grunnen til at prisen får en slik status så raskt, er at den deles ut på verdens største og viktigste båtutstyrsmesse – Mets i Amsterdam. I tillegg er juryen og sponsorene høyt kvalifiserte og kvalitetsbevisste.

Åtte vinnere og syv fikk hederlig omtale i går kveld. På det nasjonale maritime museum i Amsterdam gikk den gjeveste prisen til Engelske Robert Braithwaite, CBE og grunnlegger av Sunseeker International.

Det var over 280 gjester på gallamiddagen, for å høre vinnerne bli annonsert. Amerikanske SeaRay var den første som fikk en pris for deres SLX serie av sportsbåter. Quicksilver fikk hederlig omtale i samme klasse.
Deretter var det Axopar i klassen, International Distributor/Dealer Development. Her fikk Galeon hederlig omtale.

Boat Builder & Equipment Manufacturer samarbeid, gikk til Azimut Benetti’s og Rolls Royce's, for deres lettvektede AZP C65 trøster. Her var det stor konkurranse i følge juryen. Hederlig omtale gikk til Lewmar, NV Equipment og Beneteau.

Italienske Ferretti Yachts fikk pris for deres ”garasje” på yachten Feretti 850

Kvelden for øvrig tilhørte Robert Braithwaite, han er mannen bak en av verdens mest ikoniske båtmerker, Sunseeker. Han kunne dessverre ikke delta på middagen, men var med gjestene via en video link. Her takket han og sa at prisen betydde enormt mye for han, for den viser at man har lykkes med det man holder på med. Dette er svært viktig for meg, sa han.

På spørsmål om han ville fremheve noe gjennom tidene? Da sa han at den første 17 foteren de bygget på 70 tallet, har nok betydd mye.  Da var vi syv mann, i dag er vi  over 2000 mann.

Robert Braithwaite forvandlet det som var en liten båtfohandler på Storbritannias sørkyst, under navnet Poole Power Boats, på slutten av 1960-tallet, til å bli en av de største globale båtmerker. De sysselsetter i dag over 2200 ansatte. I 2016 er den estimerte omsetningen 240 millioner pund. De bygger sportsbåter, flybridge båter og en rekke superyachter fra 50 til 155 fot. I fjor feiret verftet en viktig milepæl for å ha bygget 100 båter over 100 fot.

Les mer her…