2011-04-06-6d77d53cc6c4e7f23df4e3caf3d436f12a18a667

Travel helg på Vestlandet!

Ikke mindre enn tre messer arrangeres på Vestlandet i helgen 8-10 april. Ålesund, Haugesund og Stavanger. Fra Ålesund, som arrangerer Nordvestlandets største båtmesse, kommer en liten bekymringsmelding til båtfolket som ønsker båt til sommeren.

- Kan oppleve mangel på båter

Båt & Sjøliv i Ålesund er den største båtmessa nord for Bergen, og arrangeres for 5 året på rad fra 8. til 10. april. Utstillere fra hele landet tilbyr de nyeste båtmodellene og det siste innen maritimt utstyr. Verdt å merke seg er at et post-finanskrise-fenomen kan gjøre at det blir for få båter i markedet i år.

Markedssjef Synnøve Rogne i Sparebanken Møre Arena sier i en pressemelding at de har tro på stor publikumstilstrømning til Båt & Sjøliv også i år. - Messa er et sikkert vårtegn for båtfolket i nordvest. Vinteren er på hell og mange ser frem til å starte båtsesongen med puss og klargjøring – og et messebesøk for å se de siste nyhetene, forteller Rogne. - Folk vet å benytte seg av de gode tilbudene på messa og investerer i ny båt eller motor. Eller fornyer utstyret, som det er mye «snacksy» av i år, legger hun til.

Kan bli for få båter
I følge Perry den Ouden hos Remvik & Standal kan flere utstillere på messa fortelle om et post-finanskrise-fenomen, som kan slå til i nordvest i år. - Finanskrisa gjorde at mange båtfabrikker gikk over til å produsere kun på bestilling fra forhandlere, dvs de har ikke lager. Samtidig ble forhandlere i Norge og verden for øvrig mer forsiktige i sine innkjøp, og tok inn bare det de mente å være sikre på å få solgt. Her hjemme var det et tregt båtsalg i 2010, dels grunnet økonomisk usikkerhet, dels grunnet en dårlig sommer. Når vi nå ser at den norske økonomien tar seg opp, kombinert med at mange utsatte båtkjøpet i fjor, kan vi fort få en situasjon der mange gjerne vil kjøpe båt – men så er der ikke nok båter i markedet til å dekke etterspørselen. Mange risikerer derfor å måtte vente et år, spår Perry den Ouden. - Ergo kan det være lurt å besøke Båt & Sjøliv hvis du går med en drøm om å komme deg på sjøen i ny båt denne sommeren!

Aluminium – en trend
Én av de siste års store trender er den stigende populariteten til aluminiumsbåter. Det man før forbandt med kantete og lite pene «prammer» i aluminium opplever nå en spennende utvikling. Designet er bedre, og her snakker man ikke bare om smekrere linjer. Det handler vel så mye om det som finnes innenbords. Langt mer bruk av glassfiber i interiøret og mer vektlegging på funksjonalitet er verdt å merke seg. Når man i tillegg har aluminiumsbåtens klassiske fordeler intakt, dvs robust, slitesterk, går godt i vannet, enklere vedlikehold og lav vekt, så ser man hvorfor stadig flere velger aluminium. - På Båt & Sjøliv stiller selvsagt flere utstillere med nyheter i aluminium, opplyser markedssjef Rogne.

Nyheter
De er også i år mye nytt å se på messen. Noen av godbitene er Askeladdens P66 Weekend som allerede har rukket å bli en bestselger. HR boats viser frem nyheten 610 Cabin, mens Yanmarin presenterer deres nye daycruiser 65 DC. Finnmaster stiller ut sin nye bowrider 62 BR, og  Anytec viser sin bowrider 530 SPD. SeaStar presenterer også sin helt nye 26 fots ”traktor/SUV på sjøen” i dette ligger at båten er en robust kjøremaskin som kan brukes til alt.

Jeanneu NC 11, som ble kåret til årets båt i Europa i klassen inntil 40 fot blir også å se ute ved bryggene på messen.

Underholdning for barna
Redningsskøyta Elias blir selvfølgelig å treffe på Redningsselskapets stand. Elias blir stilt ut og det er mulig å sitte opp i båten. Det blir også minibåter i basseng som barna kan leke med. Når mor og far sitter på kafeen og diskuterer hvilken båt de skal kjøpe ser selvfølgelig junior Eliasfilm på kafeen.

Det arrangeres også en Fotokonkurranse vedr. "Båt og Sjøliv", her er kommet fantastisk mange flotte bilder inn.
Tema: "Båt og Sjøliv"
Send inn dine favorittbilder (max 3) og bli med fotokonkurransen, som vi arrangerer
i forbindelse med Båt og Sjøliv messa.
Konkurranseperiode er mandag 21. mars t.o.m. torsdag 7. april.
Delta med dine beste bilder og vinn flotte premier!


Messefakta
Båt & Sjøliv 2011:  Fredag 8.april 12-20 / lørdag 9.april 11-18 / søndag 10.april 11-17.

Utstillere   Totalt ca 60 stk fordelt på 40 stander inne og xx ute og ved bryggene.

Konsept:   Temamesse for båter, motorer og maritimt utstyr.

Arrangør:   Sparebanken Møre Arena

Historikk:   Arrangeres for 5 året på rad, første gang i 2007.
   Nordvestlandets største båtmesse med ca 6000 besøkende årlig.